ΕΘΝΙΚΗ -ΘΈΛΗΜΑ... ΘΕΟΎ!



Όταν έχεις τέτοιο άστρο πώς να χάσεις την πρόκριση για το Μουντιάλ; Και εξηγούμαστε... Η Εθνική παρουσιάζοντας πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο, έφυγε... άβρεχτη από την βροχερή Μπρατισλάβα και βάζοντας στις αποσκευές της 3 υπερπολύτιμους βαθμούς που την διατηρούν στην πρώτη θέση μαζί με την Βοσνία.

Η γαλανόλευκη με κορυφαίο τον Καρνέζη, που αποσόβησε πολλές φορές τον κίνδυνο και σκόρερ τον... killer Σαλπιγγίδη έφυγε νικήτρια 0-1 από την έδρα της Σλοβακίας και βλέπει... Ρίο!

Με τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την Βοσνία παρατάχθηκε η Εθνική μας στην Μπρατισλάβα. Σιόβας, Νίνης και Σαλπιγγίδης ήταν τα νέα πρόσωπα αντί των Μαλεζά, Μανιάτη και Φορτούνη.

Η γαλανόλευκη "υποτίθεται" ότι κατέβηκε σε σχηματισμό 4-3-3, ωστόσο οι Σαμαράς και
Σαλπιγγίδης που έπαιζαν στα "φτερά" της επίθεσης περισσότερο γυρνούσαν πίσω σαν... μπακ, παρά ήταν στην επίθεση, ενώ και ο Γκέκας που ήταν στην κορυφή ήταν πολύ ακίνδυνος, αφού η μπάλα δεν έφτανε ποτέ σ' αυτόν, με... μηδέν ανάπτυξη και μονίμως γιόμες συνήθως από τον Κατσουράνη.

Η γαλανόλευκη ήταν πολύ κακή, με ύφος μπλαζέ και ανεξήτη πλαδαρότητα. Είχε 2-3 υποψίες ευκαιριών με τον Σιόβα (11'), τον Γκέκα (36') και τον Κατσουράνη (37'), αλλά επί της ουσίας δεν απείλησε και περισσότερο αμυνόταν προσπαθώντας να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν.

Οι Σλοβάκοι, πιθανότατα μας φοβήθηκαν περισσότερο απ' όσο έπρεπε, αλλά ήταν δραστήριοι και παθιασμένοι. Στο 16' ο Καρνέζης αποσόβησε τον κίνδυνο σε τετ α τετ με τον Στοχ, ενώ στο 39' ο Χάμσικ εντελώς μόνος του από το ύψος του πέναλτι σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Δύο λεπτά αργότερα, οι Σλοβάκοι έχασαν διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Ντούριτς να σουτάρει και τον Καρνέζη να αποκρούει και εν συνεχεία τον Χάμσικ να κάνει το σουτ, με τον Τοροσίδη να διώχνει πάνω στη γραμμή!

Το δεύτερο ημίχρονο είχε την ίδια μορφή με το πρώτο. Κακή η Εθνική, πιο δραστήριοι οι Σλοβάκοι, που μάλλον μας πήραν χαμπάρι ότι ήμασταν σε κακή μέρα και άρχισαν να πιέζουν για το γκολ.

Στο 57' δυνατό του Μπρεζνάνικ απέκρουσε με δυσκολία ο Καρνέζης, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χάμσικ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Παπασταθόπουλος με σωτήρια προβολή έδιωξε σε κόρνερ. Στο 62' νέα τεράστια ευκαιρία για τους Σλοβάκους με τον Σάπαρα να κάνει το γύρισμα και τον Χάμσικ από το μισό μέτρο να κάνει την προβολή άουτ!

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως η Εθνική μας πέτυχες γκολ. Στο 63', λοιπόν, από σέντρα του Κατσουράνη από τα δεξιά, ο... ξεχασμένος από τους Σλοβάκους Σαλπιγγίδης από κοντά με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 0-1 και το... Ρίο όλο και πιο κοντά για την Ελλάδα! Με την ψυχολογία υπέρ μας η Εθνική ανέβηκε για λίγα λεπτά και είχε μια ακόμη καλή στιγμή με σέντρα σουτ του Σπυρόπουλου που έφυγε λίγο άουτ στο 67'.

Στο 75' έπαθε θλάση ο Σιόβας (μπήκε ο Φωτάκης και γύρισε στόπερ ο Κατσουράνης) και οι Σλοβάκοι στο τελευταίο 20λεπτο (με τις καθυστερήσεις) πίεσαν την Εθνική μας και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Μπρεζνάνικ, τον οποίο σταμάτησε στο 81' ο Καρνέζης με μεγάλη επέμβαση και στο 88' το δεξί δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις ο ίδιος παίκτης είχε σουτ λίγο άουτ.

Οπως και να 'χει, η Εθνική, έστω και με κακή απόδοση πήρε τη νίκη και βλέπει πρόκριση στο Μουντιάλ.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κούτσιακ, Ζαμπάβνικ, Σκρτελ, Σάλατα, Μπρέζνανικ, Πετσόβσκι, Κούτσκα (82’ Γκουεντέ) , Σάπαρα, Χάμσικ, Στοχ (69΄ Βάις), Ντούρις (71’ Χολόσκο).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σιόβας (76’ Φωτάκης) , Παπασταθόπουλος, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Νίνης (66’ Καραγκούνης), Γκέκας (59’ Μήτρογλου), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης. 


Tα αποψινά ματς του 7ου ομίλου
Λετονία - Λιχτενστάιν 2-0
Βοσνία / Ερζεγοβίνη - Λιθουανία 3-0
Σλοβακία - ΕΛΛΑΔΑ 0-1

Η βαθμολογία
1. Βοσνία / Ερζεγοβίνη 10 (13-2)
2. ΕΛΛΑΔΑ 10 (5-1)
3. Σλοβακία 7 (5-3)
4. Λιθουανία 4 (3-3)
5. Λετονία 3 (5-11)
6. Λιχτενστάιν 0 (1-14)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική
Βοσνία / Ερζεγοβίνη - ΕΛΛΑΔΑ
Σλοβακία - Λιθουανία
Λιχτενστάιν - Λετονία


Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.