Διασυλλογικός Αγώνας OPTIMIST ΙΘΑΚΗ 2012 31 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου 2012

 ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ, Ο Αθλητικός Όμιλος Ιθάκης “ΠΡΟΟΔΟΣ” σε συνεργασία με τον Δήμο Ιθάκης, διοργανώνει τον διασυλλογικό αγώνα «ΙΘΑΚΗ 2012», στις κατηγορίες OPTIMIST αγοριών, κοριτσιών, 11χρονων αγοριών και 11χρονων κοριτσιών, LASER 4,7 αγοριών και κοριτσιών, την Παρασκευή 31 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου 2012.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, Η Γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί στο κτίριο του Α.Ο.Ιθάκης “ΘΑΛΑΣΣΕΣ”, στο Βαθύ Ιθάκης.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ, Ο αγώνας διέπεται από τους κανονισμούς όπως αυτοί ορίζονται στους Κανονισμούς  Αγώνων Ιστιοπλοίας (RRS) της ISAF 2009-2012. Στον κανόνα 61.1 προστίθεται: Σκάφος που προτίθεται να κάνει ένσταση, πρέπει να ενημερώσει την Επιτροπή Αγώνα για το σκάφος του οποίου θα γίνει η ένσταση, αμέσως μετά τον
τερματισμό του.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Τα σκάφη μπορεί να υποχρεωθούν να φέρουν διαφήμιση που θα επιλεγεί και θα χορηγηθεί από την οργανώτρια αρχή.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες κάτοχοι δελτίου της Ε.Ι.Ο. (από έτος γέννησης 1997και μετά για τα OPTIMIST  και 1994 και μετά για τα LASER 4,7) με ετήσια ιατρική γνωμάτευση. Οι όμιλοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 29 Αυγούστου 2012 με fax στο 26740 33605. Τα δελτία των αθλητών με ετήσια ιατρική γνωμάτευση, τα ασφαλιστήρια των σκαφών και του σωστικού σκάφους και το δίπλωμα ταχυπλόου του προπονητού, πρέπει να κατατεθούν στην γραμματεία, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, 6-8μμ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Παρασκευή 31/8  18:00 – 20:00 αφίξεις – δηλώσεις συμμετοχής
Σάββατο     1/9  12:00             ιστιοδρομίες
Κυριακή     2/9  12:00            ιστιοδρομίες
Κυριακή     2/9  19:00            απονομή
Προγραμματίζεται να διεξαχθούν 6 ιστιοδρομίες. Δεν θα διεξαχθούν πάνω από 4 ιστιοδρομίες την ημέρα. Ο αγώνας θα είναι έγκυρος με 3 ιστιοδρομίες.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΟΥ Οι οδηγίες πλού θα διατίθενται στην γραμματεία των αγώνων την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 από 
18:00 ως 20:00.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ Η διαδρομή των αγώνων θα περιλαμβάνεται στις οδηγίες πλού.
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΝΩΝ Θα ισχύει το παράρτημα Ρ των RRS.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  1.Πρέπει να πραγματοποιηθούν 2 ιστιοδρομίες για να είναι έγκυρος ο αγώνας. 2.Εάν διεξαχθούν 4 ιστιοδρομίες, για την βαθμολογία του σκάφους θα εξαιρείται η χειρότερη,( ενώ στις 6 ιστιοδρομίες θα εξαιρούνται 2.)
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ Όλα τα αγωνιζόμενα και συνοδευτικά σκάφη θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον την προβλεπόμενη από την Ελληνική νομοθεσία ασφαλιστική κάλυψη ευθύνης προς τρίτους. Αντίγραφο των συμβολαίων πρέπει να κατατεθούν στη γραμματεία των αγώνων μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής.
ΣΚΑΦΗ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗΣ Τα σκάφη υποστήριξης πρέπει να δηλωθούν στην γραμματεία των αγώνων. Οι χειριστές είναι υπεύθυνοι για τις μετακινήσεις τους, να φορούν το βραχιόλι ασφαλείας (quick-stop) που συνδέεται με τον διακόπτη της μηχανής και να είναι κάτοχοι διπλώματος ταχυπλόου.
ΕΠΑΘΛΑ  Έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρείς πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας και στον μικρότερο αθλητή που έχει τερματίσει σε τουλάχιστον 2 ιστιοδρομίες.
ΕΥΘΥΝΗ  Όλοι οι αθλητές αγωνίζονται σύμφωνα με τον θεμελιώδη κανόνα 4, RRS-ISAF. Ο διοργανωτής Όμιλος και οι Επιτροπές δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί σε άτομα ή πράγματα τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα κατά την διάρκεια του αγώνα.
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ  Για την μετάβαση των αθλητών, των προπονητών, των συνοδών και των οχημάτων προσφέρεται έκπτωση 50% με το πλοίο της εταιρείας (από Αστακό) και 50% με το πλοίο της εταιρείας STRINTZIS από Πάτρα. Οι αθλητές και οι προπονητές θα φιλοξενηθούν δωρεάν στο ΚΠΕ Ιθάκης. Η φιλοξενία δεν καλύπτει την διατροφή.
                      Ο                                                                     Η
              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΡ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ                          ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΕΤΑΛΑ
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.