E.Π .Ο: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Στο πλαίσιο της δημιουργίας μόνιμου μητρώου προπονητών, όπως απαιτούν οι κανόνες της UEFA και της ΕΠΟ, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Μέχρι τις 31/12/2012 οι προπονητές που κατέχουν οποιαδήποτε παλαιού τύπου ταυτότητα προπονητή ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, η οποία έχει ημερομηνία λήξης μετά την 1/1/2013, παρακαλούνται να τις προσκομίσουν στην Υπηρεσία Μητρώου προπονητών της ΕΠΟ, προκειμένου να αντικατασταθούν με τον νέο τύπο ταυτότητας, που ξεκίνησε να εκδίδεται από την 1/6/2012.
Αυτό θα γίνει χωρίς καμία επιβάρυνση για τα χρόνια που θα εξακολουθούσαν να ισχύουν και μέχρι τη λήξη τους.
Όλες οι νέες ταυτότητες προπονητών που θα εκδοθούν μέσα στις αναφερόμενες προθεσμίες θα έχουν ημερομηνία λήξης την 31/12/2015.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη σχολή UEFA Pro 1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου στα γραφεία της ΕΠΟ ή με φαξ στο 210-9359666 ή στα γραφεία της Ένωσης που συνδιοργανώνει τη σχολή
2. Επικυρωμένη φωτοτυπία διπλώματος προπονητή ΕΠΟ ή άλλης ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κατηγορίας UEFA Α΄ ή παλαιό δίπλωμα Α΄ κατηγορίας και ταυτότητα αναθεωρημένη σε ισχύ από σχολές που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η ΕΠΟ.
3. Ιατρική βεβαίωση περί υγείας από παθολόγο. Σε περίπτωση υποβολής υπεράριθμων αιτήσεων θα τηρηθούν τα εξής κριτήρια επιλογής για τη συμμετοχή στη σχολή:
1. Ποδοσφαιρική εμπειρία ως αθλητής (διεθνής, επαγγελματίας, κ.τ.λ.)
2. Προπονητική εμπειρία
3. Γραμματικές γνώσεις (γνώση ξένων γλωσσών, χρήση Η/Υ, απόφοιτοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων, κ.τ.λ.).
Aπαιτούμενα δικαιολογητικά για τη σχολή UEFA Α΄
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου στα γραφεία της ΕΠΟ ή με φαξ στο 210-9359666 ή στα γραφεία της Ένωσης που συνδιοργανώνει τη σχολή
2. Πιστοποιητικό Σπουδών θεωρημένο. Απολυτήριο Λυκείου τουλάχιστον
3. Ιατρική βεβαίωση περί υγείας σπό παθολόγο
4. Δίπλωμα προπονητή UEFA Β΄ ή δίπλωμα Γ΄ κατηγορίας παλαιό (επικυρωμένο αντίγραφο) και ταυτότητα αναθεωρημένη σε ισχύ
5. Βεβαίωση προϋπηρεσίας ότι διετέλεσε για έναν τουλάχιστον χρόνο προπονητής σε αναγνωρισμένο σωματείο Ε.Π.Ο. ή σε ακαδημίες αναγνωρισμένου σωματείου
6. Ποινικό Μητρώο γενικής χρήσης
7. Πιστοποιητικό Εισαγγελικής Αρχής περί μη δίωξης για βία στα γήπεδα
Ανακοινώνεται ότι προγραμματίσθηκε η λειτουργία Σχολής υποψηφίων προπονητών ΟΥΕΦΑ Β΄, που θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος του 2013, στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας: Τηλ. 26310 28884 - fax 26310 25333)
Επίσης, αποφασίστηκε η λειτουργία σχολής προπονητών κατηγορίας UEFA Β΄ στη Ρόδο από τις 2/12 έως τις 18/12/2012 (ΕΠΣ Δωδεκανήσου: τηλ. 2241026788 - fax 2241022909).
Aπαιτούμενα δικαιολογητικά για σχολή UEFA B΄
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου στα γραφεία της ΕΠΟ ή με φαξ στο 210-9359666 ή στα γραφεία της Ένωσης που συνδιοργανώνει τη σχολή
2. Βεβαίωση Ε.Π.Ο. ή Ε.Π. Σωματείων ότι υπήρξε ποδοσφαιριστής
3. Πιστοποιητικό Σπουδών θεωρημένο. Απολυτήριο Γ΄ Γυμνασίου τουλάχιστον
4. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, όχι παλαιότερο των τριών (3) μηνών
5. Πιστοποιητικό Εισαγγελικής Αρχής, ότι δεν είναι φυγόποινος ή φυγόδικος, όχι παλαιότερο των τριών (3) μηνών
6. Ιατρική βεβαίωση περί υγείας σπό παθολόγο
Aπαιτούμενα δικαιολογητικά για σχολή UEFA C΄
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου στα γραφεία της ΕΠΟ ή με φαξ στο 210-9359666 ή στα γραφεία της Ένωσης που συνδιοργανώνει τη σχολή
2. Ιατρική βεβαίωση περί υγείας σπό παθολόγο
3. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, όχι παλαιότερο των τριών (3) μηνών
4. Πιστοποιητικό Εισαγγελικής Αρχής, ότι δεν είναι φυγόποινος ή φυγόδικος, όχι παλαιότερο των τριών (3) μηνών
5. Πιστοποιητικό Σπουδών θεωρημένο. Απολυτήριο Γ΄ Γυμνασίου τουλάχιστον
- Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών 20 Σχολών αναθεώρησης παλιών διπλωμάτων προπονητών ΓΓΑ - ΕΠΟ (πριν από το 1998), που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, όσοι δεν παρακολούθησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα για διάφορους λόγους, πλέον θα ακολουθούν τη διαδικασία των υπόλοιπων υποψηφίων προπονητών και θα εντάσσονται με προτεραιότητα για την παρακολούθηση των προγραμματισμένων σχολών UEFA-B.
Με την πραγματοποίηση αυτών των Σχολών ολοκληρώνεται το πρόγραμμα αναθεώρησης παλιών διπλωμάτων ΓΓΑ - ΕΠΟ και μάλιστα με καθυστέρηση δύο (2) ετών κατόπιν αιτήματος της ΟΠΠΕ που έγινε αποδεκτό από το ΔΣ της ΕΠΟ. Οι κάτοχοι τέτοιων διπλωμάτων, που είχαν την υποχρέωση αλλά δεν παρακολούθησαν καμία σχολή δε θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν ταυτότητα προπονητή και δελτίο πιστοποίησης και κατά συνέπεια τα ονόματά τους δε θα αναρτηθούν στο epo.gr. Από την 1η Αυγούστου 2012 θα εφαρμοσθεί απαρέγκλιτα ο προσφάτως εγκριθείς και αναρτηθείς στο site της ΕΠΟ Κανονισμός Προπονητών.
- Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος λειτουργίας των σχολών εξομοίωσης Καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα ποδόσφαιρο-Προπονητών ποδοσφαίρου, οι πτυχιούχοι των σχολών ΤΕΦΑΑ των Ελληνικών Πανεπιστημίων προκειμένου να αποκτήσουν δίπλωμα ΟΥΕΦΑ-Β (εκτός των τμημάτων των Πανεπιστημίων που έχουν υπογράψει την ειδική σύμβαση ΕΠΟ-ΤΕΦΑΑ και αφορά την απονομή διπλώματος ΟΥΕΦΑ-Β στους αποφοιτήσαντες επιτυχώς) θα ακολουθούν την διαδικασία των υπολοίπων υποψηφίων προπονητών και θα εντάσσονται ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για την παρακολούθηση της σχολής.
- Όσοι εκ των μαθητών που φοίτησαν σε σχολή της ΕΠΟ και έχουν κριθεί επανεξεταστέοι, θα πρέπει να αποστέλλουν (εντός διετίας το πολύ από την ημέρα αποφοίτησης) αίτηση επανεξέτασης στην υπηρεσία της ΕΠΟ και η οποία θα αποφανθεί για την ημερομηνία και το τόπο επανεξέτασης. Για την δυνατότητα επανεξέτασης στην πρακτική εξάσκηση θα πρέπει ο υποψήφιος να παρουσιάζεται με δική του ομάδα επίδειξης (εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κατά την διάρκεια σχολής της αντίστοιχης κατηγορίας).
- Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, για να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε κατηγορία σχολής προπονητών ΕΠΟ, μπορούν να καταβάλλουν το αντίστοιχο παράβολο (UEFA-Pro = 1300 E για κάθε φάση, UEFA -A= 650 E για κάθε φάση, UEFA-B = 650 E, UEFA-C=375 Ε) σε λογαριασμό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων όπου και θα διεξαχθεί η σχολή ή στο ταμείο της ΕΠΟ.
- Oι προπονητές, κάτοχοι διπλωμάτων από το 1998 έως και το 2008, έχουν υποχρέωση, όπως η σύμβαση της προπονητικής ΟΥΕΦΑ - Ε.Π.Ο και οι κανονισμοί της Ε.Π.Ο. προβλέπουν, να αναθεωρήσουν την ταυτότητα προπονητή εντός τριετίας από τη λήψη του διπλώματος. Σε αντίθεση περίπτωση δεν θα έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν την ταυτότητά τους και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα του προπονητή στις ομάδες τους (επαγγελματικές, ερασιτεχνικές, ακαδημίες, αναπτυξιακές ηλικίες κλπ). Μετά από συνεργασία μεταξύ ΕΠΟ και ΟΠΠΕ, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν αναθεωρητικά σεμινάρια, τουλάχιστον 20 ωρών, στις μόνιμες έδρες των Ενώσεων, που θα ανακοινώνονται έγκαιρα μέσω του epo.gr, προκειμένου οι προπονητές να αναθεωρήσουν τα διπλώματα-ταυτότητές τους. Η διαδικασία, που αφορά όσους προπονητές έχουν υποχρέωση, θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2014.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.