ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ... ΤΕΛΙΚΑ Η μεγάλη ευκαιρία της Κεφαλονιάς είναι εδώ!


Η μεγάλη ευκαιρία της Κεφαλονιάς είναι εδώ! Κανείς δεν αμφιβάλει, ότι πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, όμως όσον αφορά τη συνεισφορά της στο ελληνικό ποδόσφαιρο σίγουρα δεν έχει καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω.
Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΚΟΥΡΛΗ
 Ο λόγος για την Κεφαλονιά, το νησί του Ιονίου που προσπαθεί να ξεπεράσει τους όποιους σκοπέλους και να ακολουθήσει τους «γείτονες» Κέρκυρα και Ζάκυνθο που έχουν ανοίξει πλέον την ψαλίδα…
Από την μία οι Φαίακες, με διαρκή παρουσία στα πρωταθλήματα της Super League και της Football League και από την άλλη η Ζάκυνθος η οποία καμαρώνει για τον Χάρη Μαυρία που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
Εδώ λοιπόν, ξεκινάει (κάλιο αργά παρά ποτέ) η αντεπίθεση της Κεφαλονιάς. Δύο νεαρά παιδιά από το νησί επιλέχθηκαν από ομάδες της Super League για να στελεχώσουν τις ομάδες Κ17 και να ξεκινήσουν την δική τους προσπάθεια να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.

Η αρχή έγινε με τον Μάκη Βουκελάτο. Ο «μικρός» ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στην ομάδα της Μεικτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης, αποκτήθηκε από τον Πανιώνιο. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, κέρδισε την κούρσα από τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν δοκιμάσει τον νεαρό στην τελευταία ημέρα των Camp τον περασμένο Ιούλιο.
Η μεγάλη ευκαιρία της Κεφαλονιάς είναι εδώ!
Όμως η χρονική συγκυρία δεν επέτρεψε τότε στον Βουκελάτο να μείνει στο Ρέντη αν στον Ολυμπιακό επιθυμούσαν την απόκτησή του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Κεφαλονιά.
Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και ο μόλις 14 ετών επιθετικός φόρεσε τη φανέλα του «ιστορικού». Μάλιστα στην πρώτη του προπόνηση, ο «νεαρός» άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις κάνοντας προπόνηση με παιδιά ηλικίας 16 ετών, δύο χρόνια δηλαδή μεγαλύτερα.
Η μεταγραφή του στον Πανιώνιο, αποτελεί αναμφίβολα τεράστια τιμή για την Κεφαλονιά και είναι η καλύτερη απόδειξη πως στο νησί υπάρχουν ταλέντα, αλλά το ζητούμενο είναι να προωθούνται και να τα εμπιστεύονται οι ομάδες του.
Η μεγάλη ευκαιρία της Κεφαλονιάς είναι εδώ!
«Η ευκαιρία να κάνω όσα ονειρεύομαι»
Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανιωνίου ο Μάκης Βουκελάτος ανέφερε: «Από εδώ και μπρος εξαρτάται από εμένα. Περιμένω πολλά πράγματα, από τη στιγμή που πιστεύω στις δυνατότητες μου. Οι εγκαταστάσεις της ομάδας είναι εξαιρετικές. Δόξα τον θεό έχουμε ότι χρειαζόμαστε και όλα είναι πολύ όμορφα. Είναι η ευκαιρία μου να κάνω όλα όσα ονειρεύομαι, ανέφερε αρχικά ο νεαρός για να προσθέσει στη συνέχεια.
Σίγουρα οι συνθήκες απέχουν από αυτές τις Κεφαλονιάς, με την ομάδα να έχει αρκετά ταλαντούχα παιδιά, με τον ανταγωνισμό να είναι έντονος, αλλά παράλληλα υγιείς. Προσωπικά νιώθω τα πράγματα να αλλάζουν, από τη στιγμή που αφήνω το σπίτι μου και παίρνω ένα μεγάλο ρίσκο σε τόση νεαρή ηλικία. Αυτό που πάνω από όλα εύχομαι και για το οποίο θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις είναι να δικαιώσω, όλους όσους με πίστεψαν και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία».
Έτοιμος για Παιανία, τον πρόλαβε ο Ατρόμητος
Όμως η αντεπίθεση της Κεφαλονιάς δεν σταματά εδώ, με τον Σεμπάστιαν Χρούτσχιελ να αποκτάται από τον Ατρόμητο Αθηνών. Ο μέσος, με καταγωγή από την Πολωνία είχε απασχολήσει έντονα το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού και είχε αξιολογηθεί για να ενταχθεί στην Παιανία.
Ενώ όλα έδειχναν ότι ο Χρούτσχιελ θα κατέληγε στην Παιανία, η κίνηση του Ατρομήτου και η επιθυμία της ομάδας έπαιξαν το ρόλο τους και έτσι ο «μικρός» είναι πλέον κάτοικος Περιστερίου.
Εκτός από τα δύο παιδιά, η πολύ καλή δουλειά η οποία γίνεται, επιβεβαιώνεται και από την απόκτηση του Χάρη Νάτση από τον Αστέρα Τρίπολης με τον νεαρό να βρίσκεται πλέον και στο ρόστερ της Εθνική ομάδας προπαίδων. Ο Νάτσης και ο Στάθης Βαλεντής είναι παίκτες των ακαδημιών της Άρσεναλ στο νησί. Ο Νάτσης αγωνίζεται στην Κ17 όπως και οι Βουκελάτος και Χρούτσχιελ, ενώ ο Βαλεντής έχει επιλεγεί από τον αρχισκάουτερ της Άρσεναλ Στιβ Μόροου, μαζί με άλλα 18 παιδιά από όλα τα Βαλκάνια και βρίσκεται στο προπονητικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη.
Να σημειώσουμε, ότι οι ποδοσφαιριστές πριν αφήσουν την Κεφαλονιά αγωνίζονταν αντίστοιχα: Μάκης Βουκελάτος-Παγκεφαληνιακός, Σεμπάστιαν Χρούτσχιελ-ΑΟ Διληνάτα και Ακαδημία Παναθηναϊκού στην Κεφαλονιά, Χάρης Νάτσης- ΑΟ Εικοσιμίας και Ακαδημία Άρσεναλ στην Κεφαλονιά, Στάθης Βαλεντής Ακαδημία Άρσεναλ στην Κεφαλονιά.
πηγη: http://www.sentragoal.gr
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.