Η νέα «χρυσή» φουρνιά του ελληνικού ποδοσφαίρου


Στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών ΜΜΕ ολόκληρης της Ευρώπης αλλά και στα ηλεκτρονικά μέσα φιγουράρουν τα ονόματα των παικτών της Εθνικής Νέων της Ελλάδας μετά την μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Under 19.

Η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο παιχνίδι κόντρα στους Ισπανούς το βράδυ της Κυριακής  (21.30 ΕΡΤ) έχει αρχίσει  για τους παίκτες του Κώστα Τσάνα που θέλουν την ρεβάνς από τον χαμένο τελικό το 2007. Η ομάδα αυτή έχει κερδίσει επίσης την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων που θα διεξαχθεί το 2013 στην Τουρκία, μία ακόμη σημαντική διάκριση η οποία έχει καλυφθεί από τη λαμπρότητα της συμμετοχής στον τελικό του Ευρωπαϊκού.

Η φουρνιά αυτή, οι αποκαλούμενοι και «93άρηδες» , αφού σε αυτήν μετέχουν οι γεννημένοι μετά το 1993, έχει παίκτες με  πολύ ταλέντο και δυνατότητες να κάνουν καριέρα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Είναι ένα κράμα εμπειρίας και ενθουσιασμού αφού η ομάδα έχει ποδοσφαιριστές που είναι παλιότεροι και έμπειροι αλλά υπάρχουν και καινούργιοι.

Από τους 18 ποδοσφαιριστές που διαθέτει η αποστολή μας, οι 5 είναι του Παναθηναϊκού, οι 3 του Ολυμπιακού, οι 3 του Άρη, οι 2 από τον Αστέρα Τρίπολης και από έναν έχουν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Εργοτέλης, Πανιώνιος και Ατρόμητος.
Τους διεθνείς μας τους κατατάσσουμε στη συνέχεια σε τρεις κατηγορίες   ανάλογα με τις συμμετοχές που έχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Οι παλιοί


Χαράλαμπος Μαυρίας - Παναθηναϊκός (21/2/1994)

Είναι ο έμπειρος από όλους τους συμπαίκτες του. Εδώ και δύο χρόνια παίζει στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού  και έχει στην πλάτη του  σε 31 ματς. Στο ματς με την Πορτογαλία αποβλήθηκε ενώ το παιχνίδι στην ουσία είχε τελειώσει. Εξέτισε την ποινή του και θα δώσει όμως κανονικά το παρών στο τελικό με τους Ισπανούς.
Το ντεμπούτο με τον ΠΑΟ  έγινε  τη σεζόν 2010-11, σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος 0-0 στο ΟΑΚΑ με την Ρουμπίν Καζάν (20/10/10), ενώ εκείνη τη χρονιά έπαιξε σε συνολικά 7 ματς.
Φέτος, ο Πορτογάλος κόουτς Ζεσουάλδο Φερέιρα τον εμπιστεύτηκε  σε 24 αγώνες ενώ  πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ  στις 18 Φεβρουαρίου  στην Κρήτη, στο 2-0 τον Εργοτέλη.

Τάσος Μπακασέτας - Αστέρας Τρίπολης (28/6/1993)

Ο Τάσος Μπακασέτας έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε επαγγελματικές ομάδες μετά τον Μαυρία, συνολικά 29.
Η  επαγγελματική του καριέρα άρχισε  το 2009-10, που είχε μια μόλις συμμετοχή με τον Αστέρα Τρίπολη, την επόμενη σεζόν είχε 7 ματς με τους Αρκάδες και 11 συμμετοχές  με τον Θρασύβουλο, όπου δόθηκε δανεικός και πέτυχε ένα γκολ..
Την περασμένη  χρονιά  αγωνίστηκε σε 10 ματς και σκόραρε μια φορά στο Αστέρας-Πανιώνιος 2-0.

Κώστας Σταφυλίδης - ΠΑΟΚ (2/12/1993)

Mε τα χρώματα του ΠΑΟΚ έχει 20 συμμετοχές εκ των οποίων 17 ως βασικός. Ο Θεσσαλονικιός αμυντικός κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του πρώην προπονητή του Δικεφάλου Λάσλο Μπόλονι και να καθιερωθεί αποτελώντας πλέον πολύτιμο κεφάλαιο για την ομάδα ιδιαίτερα εφέτος που γίνεται ανανέωση υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη.

Γιάννης Γιαννιώτας -  Άρης (29/4/1993)

Στην κατηγορία των «εμπειροπόλεμων» βρίσκεται και  ο Γιάννης Γιαννιώτας, αφού μετρά  20 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη.
Ο 19χρονος επιθετικός, αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά στους μεγάλους και δικαίωσε τους ανθρώπους του προπονητικού τημ.
 Πήρε το βάπτισμα του πυρός στις 5 Νοέμβρη του 2011, σε εντός έδρας ματς κόντρα  στον Ολυμπιακό (2-3), ενώ σκόραρε τρεις φορές όλη τη σεζόν.

Παναγιώτης Μπάλλας - Ατρόμητος (6/9/1993)

Ο Παναγιώτης Μπάλλας είναι από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο 19χρονος μέσος,  έκανε ντεμπούτο την περίοδο  2010-11 στο ματς Ατρόμητος-Καβάλα 0-0. Την περασμένη χρονιά ο  Γιώργος Δώνης τον εμπιστεύτηκε  και τον καθιέρωσε ως βασικό στέλεχος στην ομάδα του Ατρομήτου που έκλεψε την παράσταση στο πρωτάθλημα.
Ο άσος των "κυανόλευκων" έπαιξε σε 19 ματς συνολικά τα 12 εξ αυτών ήταν βασικός.

Δημήτρης Κουρμπέλης - Αστέρας Τρίπολης (2/11/1993)

Ο  Δημήτρης Κουρμπέλης, 19χρονων,  μετρά ήδη 17 συμμετοχές στην Superleague. Ανήκει στη νέα γενιά ποδοσφαιριστών που ανήκουν στον Αστέρα Τρίπολης. Έχει παίξει σε 17 ματς στα οποία άρχισε  βασικός σε όλα εκτός από ένα. Η πρεμιέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα έγινε στις 11 Σεπτέμβρη, στο εντός έδρας ματς με την Κέρκυρα, που έληξε χωρίς γκολ.

Γιώργος Κατίδης - Άρης (12/2/1993)

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Νέων, έχει δύο χρόνια εμπειρίας από Superleague, με τη φανέλα του Άρη.
Ο  19χρονος μέσος αγωνίστηκε την περίοδο 2010-11  μόλις σε τρία ματς, κάνοντας ντεμπούτο στο Άρης-Καβάλα 1-0 . Όμως την επόμενη   χρονιά πήρε περισσότερες ευκαιρίες και φόρεσε  13 φορές τη κιτρινόμαυρη φανέλα, ξεκινώντας μονάχα τις τρεις βασικός. Δεν έχει αγωνιστεί ολόκληρο 90λεπτο. Κόντρα στην Πορτογαλία πάντως πέτυχε δύο γκολ και χάρισε την πρόκριση στους "4" του Euro Under-19.

Στέφανος Καπίνο - Παναθηναϊκός (18/3/1994)

 Ο 18χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ανέβηκε από΄τις πράσινες Ακαδημίες στη μεγάλη ομάδα.  .
Στις 17 Σεπτέμβρη, ο Καρνέζης δέχτηκε κόκκινη κάρτα στο 4ο λεπτό του αγώνα, Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1, ο Καπίνο μπήκε αλλαγή και συνολικά όλη τη χρονιά υπερασπίστηκε 12 φορές την εστία των "πρασίνων".
Μαυρουδής Μπουγαΐδης - ΑΕΚ (1/6/1993)
Η ΑΕΚ  διέκρινε το ταλέντο του και πριν από έναν χρόνο τον πήρε από τον Άρη. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός, φέτος αγωνίστηκε 12 φορές με τη φανέλα της Ένωσης.  Το ντεμπούτο του έγινε στις 29 Σεπτέμβρη, σ΄ένα ματς της ΑΕΚ με την Στουρμ Γκρατς στο ΟΑΚΑ.
Οι…ανερχόμενοι

Πρόκειται για τους παίκτες της Εθνικής Νέων που με την ομάδα τους δεν έχουν αγωνιστεί σε περισσότερα από τρία παιχνίδια.

Σπύρος Φουρλάνος - Παναθηναϊκός (19/11/1993)

Έπαιξε βασικός για πρώτη φορά   τη σεζόν που μας πέρασε, στο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ (3-1, 27/11/11). Ακολούθησαν άλλες τρεις συμμετοχές. Αγωνίστηκε συνολικά 30 λεπτά.

Ανδρέας Μπουχαλάκης - Εργοτέλης (5/4/1993)

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που έπαιξε σε δύο μόλις αγώνες αφού ο Εργοτέλης έκανε προσπάθεια σωτηρίας με αποτέλεσμα ο Νίκος Καραγεωργίου να μην δώσει ευκαιρίες στους νεότερους ποδοσφαιριστές της ομάδας.   Η πρεμιέρα του ήταν  στο 89' στο εντός έδρας ματς με την Δόξα (2-1). Τη δεύτερη φορά   ξεκίνησε βασικός στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αλλά αποβλήθηκε στο 60'.

Βασίλης Μπούζας - Πανιώνιος (30/6/1993)

Ο  Βασίλης Μπούζας είναι ένα από τα ταλέντα  της νέας γενιάς του Πανιωνίου. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε τη φετινή σεζόν  στα παιχνίδια  Κέρκυρα-Πανιώνιος 0-3 (24/9/11) και στο Skoda Ξάνθη - Πανιώνιος 1-0 (17/12/11).

Χαράλαμπος Λυκογιάννης - Ολυμπιακός (22/10/1993)

Είναι από τους παίκτες που είχε διακρίνει από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού ο πρώην προπονητής των νταμπλούχων, ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Παρ’ όλα αυτά δεν πήρε πολλές ευκαιρίες αφού αγωνίστηκε μία φορά με τη μεγάλη ομάδα,  για 10 λεπτά, στο ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο (4-0, 25/1/12).

Οι πρωτάρηδες

Στην Εθνική Νέων συμμετέχουν και ποδοσφαιριστές που δεν έχουν εμπειρίες από τη συμμετοχή τους  σε επαγγελματικά πρωταθλήματα. Δουλεύουν σκληρά και περιμένουν τη σειρά τους. Πρόκειται για τους:

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος - Παναθηναϊκός (3/4/1993)
Κώστας Ρουγκάλας - Ολυμπιακός (13/10/1993)
Δημήτρης Διαμαντάκος - Ολυμπιακός (5/3/1993)
Σωκράτης Διούδης - Άρης (3/2/1993)
Νίκος Μαρινάκης - Παναθηναϊκός (13/9/1993)
πηγη: http://www.protothema.gr

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.