Δ’ Εθνική: Η ανασκόπηση του 6ου ομίλου!


Ας αρχίσουμε να ξετυλίγουμε σιγά – σιγά το κουβάρι των επιμέρους στατιστικών του 6ου Ομίλου.
Συνολικά, λοιπόν, στις 26 αγωνιστικές που συμπεριελάμβανε το φετινό Πρωτάθλημα, σημειώθηκαν 486 γκολ, δηλαδή 18,69 γκολ Μ.Ο. ανά αγωνιστική ή εάν προτιμάτε 2,67 γκολ Μ.Ο. ανά αγώνα, σκοράροντας 120 διαφορετικοί παίκτες και από τις 14 ομάδες που συμμετείχαν. Μάλιστα το Πανόπουλο είχε πλουραλισμό στην επίθεση, αφού σκόραραν 15 διαφορετικοί παίκτες της, σε αντίθεση με ο Α.Ο. Εικοσιμία, όπου βρήκαν δίχτυα μόλις 6 παίκτες.
Τις περισσότερες νίκες τόσο συνολικά, όσο και εντός και εκτός έδρας τις είχε ο Παναιγιάλειος, αφού σημείωσε 22 εκ των οποίων οι 12 ήταν εντός και οι 10 εκτός έδρας. Αντίθετα, τις λιγότερες νίκες έκανε, όπως ήταν λογικό με βάση την βαθμολογική του θέση, ο Α.Ο. Εικοσιμία που πέτυχε 4 άνευ αγώνα  (2 εντός και 2 εκτός έδρας). Οι περισσότερες ισοπαλίες συνολικά σημειώθηκαν από την Αχαϊκή, που είχε από 10. Στα εντός έδρας δρώμενα, το Πανόπουλο και ο Διαγόρας Βραχνεΐκων είχαν τις περισσότερες ισοπαλίες, δηλαδή 4, ενώ στα εκτός έδρας η Αχαϊκή πέτυχε 7.
Τις περισσότερες ήττες είχε ο Α.Ο. Εικοσιμία με 21 συνολικά, από τις οποίες οι 10 ήταν εντός και οι 11 εκτός έδρας, ενώ το Πανόπουλο ήταν η μοναδική ομάδα που τελείωσε αήττητο το Πρωτάθλημα (17 νίκες και 9 ισοπαλίες).
Η καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος ήταν αυτή του Παναιγιαλείου, που σημείωσε 58 γκολ ή 2,23 Μ.Ο. ανά αγώνα, ενώ ακολούθησαν το Πανόπουλο με 53 γκολ ή 2,03 γκολ Μ.Ο. ανά αγώνα και
ο Πάμισσος με 51 γκολ ή 1,96 γκολ Μ.Ο. ανά αγώνα. Αντίθετα, η πιο δύστοκη ομάδα από πλευράς επιθετικής παραγωγικότητας ήταν ο Α.Ο. Εικοσιμία, που πέτυχε μόλις 21 γκολ ή 0,80 γκολ Μ.Ο. ανά αγώνα.
Η καλύτερη άμυνα ανήκε στο Πανόπουλο, που δέχτηκε μόλις 12 γκολ ή 0,46 γκολ Μ.Ο. ανά αγώνα, ενώ ακολούθησαν ο Παναιγιάλειος και η Εράνη Φιλιατρών με 18 γκολ ή 0,69 γκολ Μ.Ο. ανά αγώνα. Αντίθετα, η πιο ευάλωτη άμυνα ήταν αυτή του ο Α.Ο. Εικοσιμία, που δέχτηκε 65 γκολ ή 2,50 γκολ Μ.Ο. ανά αγώνα.
Τα περισσότερα γκολ εντός έδρας τα πέτυχε ο Παναιγιάλειος, που είχε 32, ενώ τα λιγότερα ο Α.Ο. Εικοσιμία, που είχε 13. Αντίθετα, τα περισσότερα γκολ εκτός έδρας τα πέτυχε ο Παναιγιάλειος, που είχε 26, ενώ ο Α.Ο. Εικοσιμία, που είχε 8.
Τα λιγότερα γκολ εντός έδρας δέχτηκε το Πανόπουλο (2), ενώ τα περισσότερα ο Α.Ο. Εικοσιμία (26). Αντίθετα, τα λιγότερα γκολ εκτός έδρας δέχτηκε η Εράνη Φιλιατρών (9), ενώ τα περισσότερα ο Α.Ο. Εικοσιμία (39).
Η καλύτερη εντός έδρας συγκομιδή ήταν του Παναιγιαλείου με 37 βαθμούς, ενώ η χειρότερη του Α.Ο. Εικοσιμία 7 βαθμούς. Το ίδιο και στην εκτός έδρας συγκομιδή. Ο Παναιγιάλειος μάζεψε 31 βαθμούς και ο Α.Ο. Εικοσιμία 6.
Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο Ατρόμητος Λάππα ήταν η μοναδική ομάδα που πέτυχε περισσότερα γκολ εκτός έδρας, παρά εντός, αφού είχε 18 έναντι 16 αντίστοιχα.
Από εκεί και πέρα, η πιο ισορροπημένη ομάδα της Κατηγορίας, με βάση τα αποτελέσματα και τα στατιστικά φαίνεται πως ήταν ο Αστέρας Αμαλιάδας, ο οποίος τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας με 36 βαθμούς που απορρέουν από 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ πέτυχε 36 γκολ και δέχτηκε 33.
Σε ότι αφορά την παραγωγικότητα των ομάδων, η 19η αγωνιστική ήταν η καλύτερη από πλευράς σκοραρίσματος αφού και στους 7 αγώνες σημειώθηκαν 28 γκολ συνολικά, σε αντίθεση με την 1η αγωνιστική όπου επιτεύχθηκαν μόλις 10 γκολ.
Ως αγωνιστική των γηπεδούχων μπορεί να χαρακτηριστεί η 3η, όπου σε 7 παιχνίδια σημειώθηκαν 5 νίκες γηπεδούχων και 2 ισοπαλίες, στην μοναδική αγωνιστική που κανένας φιλοξενούμενος δεν πήρε νίκη. Αντίθετα, αγωνιστική των φιλοξενούμενων ήταν η 22η, όπου σε 7 ματς σημειώθηκαν 1 νίκες γηπεδούχου, 2 ισοπαλίες και 4 νίκες φιλοξενούμενων. Τέλος, αγωνιστική των ισοπαλιών ήταν η 1η, όπου στα 7 ματς τα 5 έληξαν ισόπαλα, ενώ άξιο αναφοράς είναι ότι σε 8 αγωνιστικές δεν σημειώθηκε ούτε μία ισοπαλία!
Σε επίπεδο παραγωγικότητας, δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξαν εντυπωσιακά σκορ. Ξεχώρισαν τρία ματς που επιτεύχθηκαν από 8 τέρματα (την 19η αγωνιστική Πανόπουλο-Εικοσιμία 8-0, την 20η αγωνιστική Διαγόρας Βραχνεΐκων-Πανόπουλο 4-4 και την 25η αγωνιστική Βρασιές-Πάμισσος 3-5), ακολούθησε ένα παιχνίδι με 7 γκολ (την 2η αγωνιστική Πανόπουλο-Τσιλιβή 7-0) και 7 αγώνες με 6 γκολ.
Τέλος, να σημειωθεί ότι την πρώτη θέση των σκόρερ την μοιράζονται 6 παίκτες με 11 γκολ, οι Βασιλαντωνόπουλος και Μπούνας από τον Παναιγιάλειο, ο Δημητρακόπουλος της Αχαϊκής, ο Πανταζής της Θύελλας Πατρών και οι Γκέρτσος και Μπρης του Πανόπουλου.
Αναλυτικά όλοι οι σκόρερ των ομάδων:
Π.Γ.Σ.
11: Βασιλαντωνόπουλος, Μπούνας
7: Διαμαντόπουλος
5: Μπουλούμπασης
4: Νικολόπουλος, Γκοτσούλιας
3: Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος
1: Ντόμας
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ
11: Γκέρτσος, Μπρής
5: Βλαχόπουλος
2: Σπηλιόπουλος, Χρονόπουλος, Γουβαλάρης
1: Παναγόπουλος, Σαραμαντάς, Μοσχογιάννης, Αλεξανδρόπουλος, Δαβουρλής, Καπετανάκης, Μπακάλης, Σίνο, Ντάλλας
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
9: Μικελάτος
4: Κουτσουρές, Κόλλιας
3: Γεωργιόπουλος, Μπαστακός
2: Σταθόπουλος, Μ. Γρηγορακάκης, Ανδρεόπουλος, Κώτσος
1: Καραχάλιος
ΠΑΜΙΣΣΟΣ
8: Ι. Καλογερόπουλος
6: Μωράκης
5: Κουλόπουλος, Αντωνίου
3: Αντ. Καλογερόπουλος
2: Δημητρακόπουλος, Μπεγέτης
1: Χ. Τρίψας, Γερμάνης, Μπούρδος, Ηλιόπουλος, Φιλόπουλος, Δασκαλάκης, Πολυχρονίδης
ΑΧΑΪΚΗ
11: Δημητρακόπουλος
9: Σπανός
5: Νιφορόπουλος
2: Ανδριέλος
1: Γερασιμόπουλος, Φίλιππας, Νιφόρας
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
10: Ανδρεόπουλος, Νάτσης
4: Αλεξανδρόπουλος
3: Παπαδόπουλος
2: Βογιατζής
1: Νικολόπουλος, Μπίζος,
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΛΑΠΠΑ
7: Αγγελόπουλος
5: Γραμματικόπουλος, Μπούρδος
2: Αντωνόπουλος, Μπάρδης, Βέρρας, Λαφύρης
1: Κυριαζόπουλος, Τσιάτο, Πολίτης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
4: Φ. Παναγόπουλος
3: Ι. Παρασκευόπουλος, Γ. Παναγόπουλος, Αρουτίδης, Ρούνης
2: Χ Παρασκευόπουλος, Παπαθεοδώρου, Αντωνόπουλος, Σιούλας
1: Τριανταφύλλης, Δ. Παναγιωτόπουλος, Φερεκίδης, Δούλος, Γκρίλλας, Νούλας
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
10: Πανταζής
7: Γκοτσόπουλος
4: Μπινιέρης
3: Βλασσόπουλος
2: Μπάρδης
1: Σπυρόπουλος, Οικονόμου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
6: Τζανετάκος, Πλεμμένος
3: Μ. Σουκούλι, Ι. Σουκούλι
2: Σαμπατάκος
1: Μπουρελάκος, Εμμανουηλίδης
Α.Ο. ΒΡΑΣΙΩΝ
6: Κολλιόπουλος, Λέτρος
3: Δημάκος
2: Παπανικολάου, Παρασκευάς, Νομικός
1: Β. Κολλιός
Α.Ο. ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
2: Αντωνάτος, Μπούσι
1: Πολλάκης, Σπ. Τζωρτζάτος, Χ. Μιννέτος, Π. Κορσιάνος
ΤΡΙΤΑΙΪΚΟΣ
2: Νταλαπέρας
1: Λαζανάς, Αργυρόπουλος
ΤΣΙΛΙΒΗ
1: Βυθούλκας

πηγη:  www.talibanews.gr
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.