ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ 1ης ΦΑΣΗΣ περιόδου 2012-2013















Η Ένωσις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κεφαλληνίας – Ιθάκης, αφού έλαβε  υπόψη της την ισχύουσα Αθλητική Νομοθεσία και ειδικότερα:
1)    Τα καταστατικά της Ε.Π.Ο. και το δικό της καθώς και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και των αποφάσεων του Δ.Σ./Ε.ΠΣ.Κ.Ι.
2)    Τον Κ.Α.Π. όπως ισχύει
3)    Την υπ’ αριθμ. 7/2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Την διοργάνωση των αγώνων ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ 1ης ΦΑΣΗΣ περιόδου 2012-2013 των Σωματείων της με τους εξής όρους:

Άρθρο 1ο   - Συμμετοχή Ομάδων


1)    Στους αγώνες της 1ης ΦΑΣΗΣ υποχρεωτικά στην Α’ και Β’ Ερασιτεχνική Κατηγορία, προαιρετικά δε τα Σωματεία της Γ’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Σε περίπτωση μη κατάθεσης δήλωσης συμμετοχής κάποιου σωματείου που υποχρεούται να δηλώσει συμμετοχή, ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα από τον ΚΑΠ (άρθρο 40 ΚΑΠ Ερασιτεχνών).
2)    Όσα Σωματεία υποχρεούνται ή επιθυμούν να συμμετάσχουν στους αγώνες ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ πρέπει να καταθέσουν στην Ε.Π.Σ.Κ.Ι. δήλωση συμμετοχής σε δύο (2) αντίτυπα το ένα των οποίων θα διαβιβασθεί στην Ε.Π.Ο. για την κλήρωση των αγώνων της 2ης Φάσης, στην οποία θα συμμετάσχει ο νικητής της 1ης Φάσης, μέχρι την 31η Αυγούστου 2012.
3)    Η δήλωση αυτή πρέπει να είναι συνταγμένη στο επισυναπτόμενο έντυπο και να συνοδεύεται από το ποσό των ενενήντα ευρώ (90,00) ως παράβολο συμμετοχής στους αγώνες ΚΥΠΕΛΛΟΥ της 1ης Φάσης. Σωματείο που για οποιοδήποτε λόγο καταθέτει εκπρόθεσμα Δήλωση Συμμετοχής, η δήλωση θα γίνεται δεκτή εφόσον δεν έχει πραγματοποιηθεί η κλήρωση των αγώνων. Στην περίπτωση αυτή το παράβολο συμμετοχής θα είναι 150,00 ευρώ.
4)    Η δήλωση συμμετοχής είναι προϋπόθεση ανεπιφύλακτης αποδοχής όλων των διατάξεων της Αθλητικής Νομοθεσίας, των Κανονισμών που διέπουν το ποδόσφαιρο, της παρούσας προκήρυξης και της Οικονομικής Εγκυκλίου περιόδου 2012-2013.

Άρθρο 2ο  -Τρόπος τέλεσης αγώνων

1)    Οι αγώνες της 1ης Φάσης θα διεξαχθούν από  15-9-2012 μέχρι και  15-3-2013.
2)    Για τους αγώνες της 2ης Φάσης θα γίνει κλήρωση στην Ε.Π.Ο. στην οποίαν θα μετάσχουν οι Κυπελλούχοι των Ε.Π.Σ. που θα προκύψουν από την 1η Φάση.
3)    Οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών θα διεξάγονται με το σύστημα διπλών συναντήσεων μέχρι την φάση των ημιτελικών, ύστερα από δημόσια κλήρωση για την οποίαν η διοργανώτρια θα εκδώσει και θα κοινοποιήσει εγκαίρως, στα μετέχοντα Σωματεία σχετική ανακοίνωση. Με κλήρωση επίσης που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα θα καθοριστεί και η σειρά με την οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες. Οι ημιτελικοί αγώνες και ο Τελικός Αγώνας Κυπέλλου θα διεξαχθούν με το σύστημα των απλών συναντήσεων.
4)    Η κλήρωση γίνεται για την ανάδειξη των ζευγών που θα αγωνισθούν μεταξύ τους και η ομάδα που σε κάθε ζεύγος κληρώνεται πρώτη, είναι γηπεδούχος  στον πρώτο αγώνα.
5)    Σε περίπτωση που οι αγώνες δώσουν ισόπαλα και ισοδύναμα αποτελέσματα, εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπει στην παράγραφο 9 το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.
6)    Ο τελικός αγώνας για την ανάδειξη του Κυπελλούχου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Γήπεδο Ιθάκης εφόσον πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για το γήπεδο διεξαγωγής του.
7)    Για τις ποινές των ποδοσφαιριστών του Κυπελλούχου θα ενημερωθεί η Ε.Π.Ο. σύμφωνα με τα οριζόμενα για την 2η Φάση των αγώνων.

Άρθρο 3ο  - Πρόγραμμα - γήπεδα αγώνων

1)    Η ομάδα που θα δηλώσει συμμετοχή υποχρεούται να γνωρίσει στη Διοργανώτρια το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες της σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 8 του Κ.Α.Π.
2)    Μαζί με τη Δήλωση συμμετοχής, τα Σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν παραχωρητήριο για τη χρήση του γηπέδου από τον αρμόδιο φορέα που ανήκει, στο οποίο θα αναφέρεται σαφέστατα ότι υφίσταται άδεια λειτουργίας και καταλληλότητας, που εκδίδει η αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας.
3)    Στην 1η Φάση η διοργανώτρια θα εκδίδει, κατά σειρά αγώνων, αγωνιστικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης που θα γίνεται ειδικά πριν από κάθε σειρά, μέχρι και του τελικού.
4)    Με το πρόγραμμα θα καθορίζεται η ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων, η ώρα έναρξής τους, η σειρά και τα γήπεδα που θα διεξαχθούν οι αγώνες.
5)    Οι αγώνες που αναβάλλονται εξ αιτίας καιρικών συνθηκών, θα διεξάγονται μέσα σε 15 μέρες από την αναβολή ή διακοπή τους. Στην αυτή 15ήμερη χρονική προθεσμία θα διεξάγονται οι αγώνες και σε περίπτωση νέας αναβολής τους. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις αναβολής των αγώνων, οι αγώνες θα διεξάγονται στα γήπεδα που ορίσθηκαν αρχικά. Η περίπτωση του «ακαταλλήλου γηπέδου» αντιμετωπίζεται όπως ορίζει το σχετικό άρθρο του Κ.Α.Π.
6)    Αλλαγή της έδρας διεξαγωγής του αγώνα δεν επιτρέπεται.
7)    Στα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα του Νομού μας απαγορεύεται η συμμετοχή σε αγώνα ποδοσφαιριστών που φέρουν ακατάλληλα για συνθετικό χλοοτάπητα υποδήματα. Ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν συμμορφώνεται στην απόφαση του διαιτητή που αφορά στην εφαρμογή αυτής της διάταξης, δεν θα του επιτραπεί η συμμετοχή στον αγώνα μέχρι την συμμόρφωσή του.
8)    Εάν για οποιοδήποτε λόγο πρόκειται να εκτελεστούν έργα σε γήπεδο που έχει παραχωρηθεί σε μια ομάδα από τον αρμόδιο φορέα στη δικαιοδοσία του οποίου υπάγονται τα γήπεδα, δεκαπέντε (15) τουλάχιστον μέρες πριν, θα πρέπει να κατατεθεί στην επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. έγγραφο με το οποίο θα γνωστοποιείται η έναρξη των έργων, η οποία και θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.
9)    Δεν αποτελεί λόγο αναβολής ή ματαίωσης  αγώνα, και η ευθύνη βαρύνει το γηπεδούχο σωματείο,  η επικαλούμενη από τον φορέα διαχείρισης του αδυναμία παραχώρησης γηπέδου για λόγους π.χ. συντήρησης κ.λ.π. εφόσον δεν έχουν γνωστοποιηθεί στη διοργανώτρια οι λόγοι πλήρως αιτιολογημένοι δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες πριν, η οποία και θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.
10) Με τη δήλωση συμμετοχής το σωματείο υποχρεούται να δηλώσει στην Διοργανώτρια Ε.Π.Σ.Κ.Ι. τα χρώματα με τα οποία θα αγωνίζεται και τα οποία θα πρέπει να είναι αυτά που προβλέπει το Καταστατικό του. Θα δηλώνει επίσης και εναλλακτικά χρώματα για τις περιπτώσεις που προβλέπεται η αλλαγή στολής. Σε περίπτωση που δεν φέρει τα προβλεπόμενα από το καταστατικό του και δηλωθέντα χρώματα η αντίπαλη ομάδα δεν έχει την υποχρέωση να αλλάξει στολή εφόσον τα χρώματα των στολών είναι όμοια ή παρεμφερή. Ο Διαιτητής του αγώνα υποχρεώνει την γηπεδούχο ομάδα να αλλάξει στολή και ματαιώνει τον αγώνα εάν αρνηθεί να εφαρμόσει την υπόδειξή του. Η υπαίτια της ματαίωσης του αγώνα ομάδα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2α του ΚΑΠ.
11)  Οι ομάδες πρέπει να αγωνίζονται με φανέλες που φέρουν αριθμούς από το 1-18 υποχρεωτικά. Τον έλεγχο και την εφαρμογή αυτής της διάταξης έχει ο διαιτητής του αγώνα, ο οποίος και θα αποκλείει κάθε μη συμμορφούμενο ποδοσφαιριστή μέχρι τη συμμόρφωσή του.

Άρθρο 4Ο  – Παρατηρητής αγώνα

Σε κάθε αγώνα ορίζεται εκπρόσωπος της διοργανώτριας ο Παρατηρητής Αγώνα, που ασκεί τις αρμοδιότητες του άρθρου 13 του Κ.Α.Π. από πίνακα που καταρτίζεται κατά την κρίση της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. Η υπόδειξη παρατηρητών από τα Σωματεία που μετέχουν στα Πρωταθλήματα απαγορεύεται.
Καθήκοντα παρατηρητή έχει το δικαίωμα να ασκεί και οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου εφόσον ορισθεί αρμοδίως. Η αντικατάσταση παρατηρητή που δεν προσήλθε, γίνεται όπως ορίζει το άρθρο 13 του Κ.Α.Π. Στον παρατηρητή ο οποίος ασκεί τα καθήκοντά του σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π., ανατίθεται επιπρόσθετα και ο έλεγχος των ραδιοτηλεοπτικών.
 Ο παρατηρητής υποχρεούται να κρατάει μέχρι τη λήξη του αγώνα τα αναγνωριστικά έγγραφα (ταυτότητες, άδειες κλπ) που παραδίδουν σ’ αυτόν όσοι άλλοι εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους εκτός των ποδοσφαιριστών. Δεν είναι στην ευχέρεια του παρατηρητή να επιτρέπει την είσοδο εντός αγωνιστικού χώρου ατόμων που δεν δικαιούνται ή δεν έχουν τα νόμιμα παραστατικά ώστε να τους επιτραπεί η είσοδος.
Κατά των ομάδων ή των προσώπων που δεν συμμορφώνονται με τις εντολές του παρατηρητή επιβάλλεται χρηματική ποινή τουλάχιστον 50 ευρώ με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Η παράβαση θα πρέπει να προκύπτει είτε από το Φ.Α. είτε από την έκθεση του παρατηρητή.
Παρατηρητής ο οποίος δεν αποδίδει επακριβώς τα γεγονότα του χώρου ευθύνης του δυσχεραίνοντας έτσι τον πειθαρχικό έλεγχο των υπαιτίων παραβάσεων, διαγράφεται από τον πίνακα παρατηρητών με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.Ι.
Άρθρο 5Ο    - Διαιτητές Αγώνων

1)    Α) Ο ορισμός των Διαιτητών, των βοηθών Διαιτητών και των Παρατηρητών Διαιτησίας των αγώνων καθώς και η αναπλήρωση ή αντικατάστασή τους, θα γίνεται σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας Ε.Π.Ο. από το αρμόδιο Τοπικό Όργανο Διαιτησίας.
Β) Το όργανο διαιτησίας υποχρεωτικά τηρεί τους πίνακες αξιολόγησης των διαιτητών που καταρτίζονται από την ΚΕΔ/ΕΠΟ καθώς επίσης και τους πίνακες που το ίδιο καταρτίζει όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας.
Γ)   Σε περίπτωση που οι Διαιτητές δεν επαρκούν οι αγώνες μπορούν να διεξαχθούν με έναν διαιτητή και έναν βοηθό ή και μόνο με έναν διαιτητή ανάλογα με την κρισιμότητα του αγώνα κατά την κρίση της Διοργανώτριας.
2)    Σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο Διαιτητής που έχει ορισθεί, οι αντίπαλες ομάδες έχουν υποχρέωση να υποδείξουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ως Διαιτητή. Αν όμως δεν συμφωνήσουν στην επιλογή προσώπου  κοινής αποδοχής, τότε κάθε ομάδα υποδεικνύει από ένα πρόσωπο για κλήρωση για την επιλογή εκείνου που θα διευθύνει τον αγώνα. Η πιο πάνω διαδικασία εφαρμόζεται και για τον ορισμό του βοηθού Διαιτητή ή και των δύο βοηθών Διαιτητών, στην περίπτωση που δεν θα εμφανισθούν στο γήπεδο ο βοηθός Διαιτητή ή και οι δύο βοηθοί Διαιτητές κάθε αγώνα τους οποίους όρισε το Τοπικό Όργανο Διαιτησίας.
Αν η μια ομάδα που θα αγωνισθεί δεν θελήσει να υποδείξει πρόσωπο για Διαιτητή, τότε θα διευθύνει υποχρεωτικά τον αγώνα εκείνος τον οποίο υπέδειξε η αντίπαλη ομάδα. Καμία ένσταση δεν επιτρέπεται κατά ορισμού Διαιτητή ή βοηθού Διαιτητή που έγινε σύμφωνα με τα παραπάνω.
Σε περίπτωση που ο διαιτητής μετά την έναρξη του αγώνα, ασθενήσει ή τραυματιστεί και αδυνατεί να συνεχίσει τον αγώνα, χωρίς υπαιτιότητά των διαγωνιζομένων ομάδων, των παραγόντων ή των φιλάθλων τους, ο αγώνας θα συνεχιστεί και καθήκοντα του διαιτητή θα αναλάβει από τους βοηθούς διαιτητές ο αξιολογημένος να αγωνίζεται σαν διαιτητής σε μεγαλύτερη κατηγορία, σε ισότητα ο αρχαιότερος και σε ισότητα ο πρεσβύτερος σε ηλικία. Η με αυτόν τον τρόπο αναπλήρωση του διαιτητή είναι υποχρεωτική για τον βοηθό διαιτητή.
Εάν προ ή μετά την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής ή βοηθοί διαιτητές αδυνατούν να αρχίσουν ή να συνεχίσουν τον αγώνα λόγω τραυματισμού τους ή ασκήσεως σωματικής βίας, οφειλόμενη σε υπαιτιότητα των προσώπων της μίας ή και των δύο ομάδων, αποτελεί λόγο μη έναρξης ή διακοπής του αγώνα και εφαρμόζονται οι κυρώσεις που ορίζει το άρθρο 21 παρ. 2α του ΚΑΠ.
3)    Απαγορεύεται αυστηρώς κατά τη διάρκεια της περιόδου Διαιτητής ή Σωματείο να ζητήσει την εξαίρεση ομάδος ή Διαιτητή αντίστοιχα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο πριν την έναρξη των Πρωταθλημάτων από το Διαιτητή στη Δήλωσή του.
4)    Οι ποινές που επιβάλλονται στους Διαιτητές προβλέπονται από τον Κανονισμό Διαιτησίας της Ε.Π.Ο.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
Το πειθαρχικό δίκαιο των διαιτητών ορίζεται σαφώς στα άρθρα του Κανονισμού Υλοποίησης και Εφαρμογής του Συστήματος Διαιτησίας Ποδοσφαίρου. Πειθαρχική δικαιοδοσία επί των διαιτητών ασκούν 1) η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ.Κ.Ι και 2) η Κ.Ε.Δ. σε Δεύτερο Βαθμό. Η Επιτροπή Διαιτησίας (Ε.Δ./Ε.Π.ΣΚ.Ι) ασκεί τη δίωξη και οι αποφάσεις του εκδίδονται ύστερα από κλήση του διαιτητή σε απολογία στην οποία δίνεται προθεσμία προς απολογία τριών ημερών, ενώ η απόφαση εκδίδεται το βραδύτερο εντός πέντε ημερών. Στα άρθρα του κανονισμού Διαιτησίας  περιλαμβάνονται οι ποινές που επιβάλλονται στους διαιτητές

Άρθρο 6ο  – Προπονητές και Παράγοντες Ομάδων

1)    Προπονητής είναι κάθε πρόσωπο που έχει τα απαιτούμενα από τον κανονισμό Προπονητών της ΕΠΟ προσόντα και δικαιούται κατά τις διατάξεις των Κανονισμών αγώνων ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο και να δίδει οδηγίες από την τεχνική περιοχή, έργο του δε είναι η υπεύθυνη προετοιμασία, εκγύμναση και εν γένει αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του σωματείου στο οποίο απασχολείται.
2)    Η ΕΠΟ εκδίδει τις ταυτότητες προπονητών. Επίσης τηρεί μητρώο προπονητών ανά κατηγορία. Δεν επιτρέπεται η πρόσληψη αλλοδαπού προπονητή (εκτός των επιτρεπομένων από το Πρωτόκολλο της UEFA) από ερασιτεχνικά σωματεία.
3)    Τα σωματεία όλων των κατηγοριών θα απασχολούν υποχρεωτικά ή προπονητή διπλωματούχο ή υποψήφιο προπονητή που θα έχει εγγραφεί στο σχετικό κατάλογο της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. για παρακολούθηση σχολής προπονητών της Ε.Π.Ο.. Επίσης θα μπορούν να απασχολούν και διπλωματούχο βοηθό προπονητή όσα σωματεία διαθέτουν διπλωματούχο προπονητή. Όπου στη συνέχεια αναφέρεται η λέξη προπονητής θα νοείται και ο απασχολούμενος υποψήφιος προπονητής. Η πιστοποίηση εκδίδεται μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου σωματείου και ισχύει για την ομάδα που αιτείται και μόνον για αυτή.   
4)    Η ΕΠΣΚΙ, κατ’ εντολή της ΕΠΟ, εκδίδει τα δελτία πιστοποίησης προπονητή κ.λ.π. Προπονητής  ο οποίος δεν κατέχει το δελτίο πιστοποίησης ή δεν το παραδίδει στο διαιτητή για οποιοδήποτε λόγο, απαγορεύεται να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο των αναπληρωματικών. Σε περίπτωση που παραχωρεί το δελτίο πιστοποίησής του σε άλλο πρόσωπο προκειμένου να το διευκολύνει να εισέλθει αντ’ αυτού στον αγωνιστικό χώρο, ο διαιτητής κρατεί και αποδίδει στην ΕΠΣΚΙ το δελτίο, το οποίο με απόφαση του αρμοδίου οργάνου ανακαλείται, ο νόμιμος κάτοχος αποκλείεται για την υπόλοιπη αγωνιστική περίοδο και στον παραβάτη απαγορεύεται να εκδοθεί του λοιπού παρόμοιο δελτίο. Σε κάθε αλλαγή του προπονητή, η ομάδα είναι υπεύθυνη για να ενημερώσει την ΕΠΣΚΙ και να δηλώσει τον αντικαταστάτη του. Σε παράβαση των οδηγιών για τους προπονητές, ο διαιτητής τιμωρείται από το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ποινή απαγόρευσης διεύθυνσης αγώνων για τρεις (3) τουλάχιστον μήνες (άρθρο 18 παρ. 7 γ του Κ.Α.Π.).
5)    Οι προπονητές δεν έχουν το δικαίωμα να κάθονται στον πάγκο των αναπληρωματικών και την τεχνική περιοχή με ιδιότητα άλλη, εφόσον δεν έχουν παραιτηθεί και καταθέσει την ταυτότητα προπονητή της ΕΠΟ και τα δελτία πιστοποίησής τους. Σε αντίθετη περίπτωση, είτε αυτεπάγγελτα είτε μετά από καταγγελία, υποχρεωτικά ανακαλείται η ταυτότητα προπονητή και το δελτίο πιστοποίησης.
6)    Στην περίπτωση πρόσληψης διπλωματούχου προπονητή, συντάσσεται ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο κατατίθεται υποχρεωτικά στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και περιλαμβάνει α) στοιχεία των συμβαλλομένων, β) διάρκεια ισχύος της σύμβασης, γ) τις πάσης φύσεως τακτικές και έκτακτες αποδοχές καθώς και τις λοιπές σε είδος παροχές του προπονητή, δ) ρήτρα σύμφωνα με την οποία τα συμβαλλόμενα μέρη υποχρεωτικά συμφωνούν και αποδέχονται  ότι καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των τυχόν μεταξύ τους οικονομικών διαφορών, τις αρμόδιες επιτροπές επίλυσης οικονομικών διαφορών. Το επίσημο αντίγραφο του κατατεθέντος στη Δ.Ο.Υ. συμφωνητικού κατατίθεται εντός δεκαπέντε ημερών στην Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και είναι προϋπόθεση  για να παραμένει κάποιος στον πάγκο του σωματείου ως προπονητής. Αντίγραφο του Συμφωνητικού θα αποστέλλεται και στο Σύνδεσμο Προπονητών που ανήκει.
7)    Οι προπονητές υπόκεινται στον πειθαρχικό έλεγχο σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τους Κανονισμούς. Υπεύθυνοι για τον απαραίτητο έλεγχο των δελτίων πιστοποίησης προπονητή ορίζονται οι διαιτητές των αγώνων.
8)    Σε περίπτωση που ο προπονητής αποβληθεί ή εκτίει ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για το χρονικό διάστημα αυτό το σωματείο δεν υποχρεούται να έχει στον πάγκο του άλλο προπονητή.
9)    Για όλους όσους δικαιούνται να παραβρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο εκδίδονται κάρτες ιδιότητος από την ΕΠΣΚΙ. Μέσα στο χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη επιτρέπεται βάσει καταστάσεων που παραδίδουν τα διαγωνιζόμενα σωματεία, να εισέρχονται και να παραμένουν εφόσον επιδείξουν την κάρτα ιδιότητάς τους, μόνο τα εξής πρόσωπα: α) ο γιατρός του αγώνα και ένας γιατρός κάθε ομάδος β) ένας εκπρόσωπος της κάθε ομάδος γ) ο φυσιοθεραπευτής της κάθε ομάδος δ) ο προπονητής κάθε ομάδος και ο τυχόν βοηθός του.
10) Η παρουσία στον πάγκο ατόμου ως εκπροσώπου του Σωματείου απαιτεί την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου και προϋποθέτει την κατάθεση στον αρμόδιο (διαιτητή –παρατηρητή) πριν την έναρξη του αγώνα του Δελτίου Διαπίστευσής του, από την οποία προκύπτει αυτή. Απαγορεύεται η παρουσία στο πάγκο ατόμου με άλλη ιδιότητα απ’ αυτή που δηλώνεται ή και χωρίς ιδιότητα. Στη περίπτωση που θα προκύψει η ανωτέρω παράβαση, θα παρακρατείτε η κάρτα ιδιότητος για την επιβολή ποινής και στο σωματείο θα επιβάλλεται χρηματική ποινή με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής.
11) Πλημμελής εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου επιφέρει στον Διαιτητή που παρέλειψε να τις εφαρμόσει, ποινή ενός τουλάχιστον μήνα εφόσον διαπιστωθούν οι παραλείψεις είτε από τα Φ.Α. είτε από καταγγελία.

Άρθρο 7ο  - Συμμετοχή ποδοσφαιριστών

Για την συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών, εφαρμόζεται η διαδικασία που προβλέπεται από τα άρθρα 18 και 19 του Κ.Α.Π..
1.    Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες (θα έχουν δηλαδή την Ελληνική υπηκοότητα και την Ελληνική Ιθαγένεια). Επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. μέχρι δύο (2) κοινοτικών ποδοσφαιριστών και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Όμοια επιτρέπεται η αναγραφή στο Φύλλο αγώνα μέχρι δύο (2) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ανεξαρτήτως ηλικίας και η συμμετοχή τους στον αγώνα. Τέλος στην ενδεκάδα του αγώνα δύνανται να συμμετάσχουν έως τέσσερις (4) συνολικά κοινοτικοί ποδοσφαιριστές, εφόσον η αγωνιζόμενη ομάδα δεν διαθέτει για τη συμπλήρωση του Φ.Α. τον παραπάνω προβλεπόμενο αριθμό αλλοδαπών ποδοσφαιριστών. Αντίστροφα η έλλειψη κοινοτικών δεν συμπληρώνεται με αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.     
Η παράβαση των απαγορεύσεων της παρούσης παραγράφου συνιστά αντικανονική συμμετοχή και σε περίπτωση ένστασης η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με απώλεια του αγώνα και χρηματική ποινή έως τρείς χιλιάδες (3.000) ευρώ. Ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας με βαθμούς τρεις (3) και τέρματα 3-0 εκτός εάν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα. (ΚΑΠ άρθρο 19)
2.    Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή ενός (1) ποδοσφαιριστή κάτω των είκοσι (20) ετών ανεξαρτήτου υπηκοότητας συνεχώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είναι επίσης υποχρεωτική η συμμετοχή  ενός (1) ποδοσφαιριστή με ελληνική υπηκοότητα και ιθαγένεια ηλικίας κάτω των δεκαοχτώ (18) ετών, ο οποίος θα συμμετέχει υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ΄ όλη την διάρκεια αυτού. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ομάδα αδυνατεί να συμπεριλάβει στην ενδεκάδα της ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών, ο αγώνας θα διεξάγεται κανονικά χωρίς όμως να δύναται η ομάδα να τοποθετήσει στη θέση του άλλον ποδοσφαιριστή άλλης ηλικίας.
         Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπ΄ όψιν η 1η Ιανουαρίου του έτους
         γεννήσεώς τους. Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμπληρώνουν το όριο ηλικίας μετά την 1η Ιανουαρίου
                 δύνανται να μετέχουν στους αγώνες του σωματείου τους μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος αυτού.  Εφόσον
διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής επιβάλλονται σε βάρος της  υπαίτιας ή των υπαίτιων ομάδων οι προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ κυρώσεις. 
 Εφόσον η παράβαση πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του αγώνος, λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή, στην υπαίτια δε Ομάδα επιβάλλεται μετά από                ένσταση,η προβλεπόμενη από το άρθρο 23 παρ. 11 του Κ.Α.Π. κύρωση και χρηματική ποινή έως (1000) ευρώ.

Άρθρο 8ο  -Διακοπή αγώνα, Αποχώρηση ομάδας, Παραίτηση, Αδυναμία συμμετοχής ομάδας

Για το Σωματείο που παραιτείται ή αποχωρεί ή γίνεται υπαίτιο για την διακοπή αγώνα ή δηλώνει αδυναμία συμμετοχής σε αγώνα, εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων του Κ.Α.Π. και του Πειθαρχικού Κώδικα.


Άρθρο 9ο - Άδεια αγώνων, Τήρηση τάξης, Φ.Α., Μπάλες, Φαρμακευτικό Υλικό

1)      Η άδεια τέλεσης του αγώνα θα εκδίδεται από την διοργανώτρια σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν.3207/24-12-2003.
2)      Τα γηπεδούχα Σωματεία είναι υποχρεωμένα να λαμβάνουν εγκαίρως όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων, εκδηλώσεων και ενεργειών που δυσφημούν το άθλημα και διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι επίσης, όπως και τα λοιπά Σωματεία, υπεύθυνα για τις αντιαθλητικές πράξεις, ενέργειες και εκδηλώσεις προσώπων που συνδέονται μαζί τους με τις προβλεπόμενες διατάξεις των άρθρων του Κ.Α.Π. σχέσεις, δηλαδή ποδοσφαιριστών, μελών και οπαδών τους.
3)      Σε περίπτωση δημιουργίας επεισοδίων από τα παραπάνω πρόσωπα θα επιβάλλονται από την διοργανώτρια οι προβλεπόμενες από τα άρθρα του Κ.Α.Π. ποινές, στους φυσικούς αυτουργούς των παραβάσεων και στα Σωματεία που ανήκουν και είναι συνυπεύθυνα, για την τήρηση της τάξεως στους αγώνες και την διασφάλιση της διεξαγωγής τους στα πλαίσια του φίλαθλου πνεύματος. Παράλληλα, θα επιβάλλεται στους υπαιτίους και χρηματικό πρόστιμο.
4)      α) Για κάθε αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, θα συντάσσεται από τον Διαιτητή το σχετικό φύλλο Αγώνα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις. β) Οι μπάλες για κάθε αγώνα, το φαρμακευτικό υλικό που πρέπει να έχουν οι ομάδες μαζί τους και η ώρα προσέλευσής τους στο γήπεδο, ορίζονται σαφώς από το άρθρο 16 του Κ.Α.Π.


Άρθρο 10ο - Οικονομική Οργάνωση, Διαχείριση και έλεγχος αγώνων, Τηλεοπτικά Δικαιώματα

1)    Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και ο έλεγχος των αγώνων Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών, ανήκει στην Ε.Π.Σ.Κ.Ι. που είναι η διοργανώτρια των αγώνων της 1ης Φάσης , ασκείται απ’ αυτήν και ρυθμίζονται από την οικονομική εγκύκλιο της περιόδου 2012-2013 αλλά και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 26 του ΚΑΠ.
2)    Οι οικονομικοί όροι που διέπουν το Πρωτάθλημα αυτό, γνωστοποιούνται με την Οικονομική Εγκύκλιο. Η οικονομική εγκύκλιος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας προκήρυξης την οποία και συμπληρώνει. Από την Οικονομική Εγκύκλιο επίσης καθορίζονται και οι τιμές των εισιτηρίων. Σε κάθε περίπτωση οι ομάδες πρέπει να συντάσσουν υποχρεωτικά εκκαθάριση αγώνα, την οποία και υποβάλλουν στην Ε.Π.Σ.Κ.Ι. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η ομάδα διέθεσε στους φιλάθλους εισιτήρια σε τιμή μεγαλύτερη από τη νόμιμη ή παραποιημένα ή πλαστά ή μαζί με τα εισιτήρια ή και χωρίς αυτά διαθέτει κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του σωματείου ή άλλο είδος εισιτηρίου, επιβάλλονται σε αυτήν οι προβλεπόμενες από τον ΚΑΠ και υπόλοιπες διατάξεις ποινές. Ως πλαστά εισιτήρια νοούνται και τα εισιτήρια που τίθενται σε κυκλοφορία χωρίς να σφραγιστούν από την αρμόδια Δ.Ο.Υ καθώς και εισιτήρια που παραμένουν τυχόν αδιάθετα από προηγούμενους αγώνες. Τα έξοδα των αγώνων του Κυπέλλου βαρύνουν το γηπεδούχο σωματείο. Τα σωματεία δεν δύνανται για οποιοδήποτε λόγο να επιτρέψουν την ελεύθερη εισαγωγή φιλάθλων για την παρακολούθηση αγώνα. 
3)    Η Ε.Π.Σ.Κ.Ι. έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών και για την τοποθέτηση διαφημίσεων στα γήπεδα στα οποία αυτοί διεξάγονται στην 1η Φάση.
Σωματείο το οποίο παραχωρεί –άνευ αδείας της διοργανώτριας- προϊόν ποδοσφαιρικού αγώνα, μαγνητοσκοπημένο ή όχι, για ραδιοφωνική ή τηλεοπτική μετάδοση ή άλλη χρήση, τιμωρείται με την επιβολή προστίμου τουλάχιστον 200 € και σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα διπλασιάζεται κάθε επόμενη φορά. Στο δε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό φορέα που χωρίς άδεια μετέδωσε αγώνα, του αφαιρείται το δικαίωμα της κάλυψης οποιουδήποτε ποδοσφαιρικού αγώνα ή διοργανώσεως αρμοδιότητας της ΕΠΣΚΙ για μια τουλάχιστον ποδοσφαιρική περίοδο.
Στα ραδιοτηλεοπτικά συνεργεία, που μεταδίδουν ποδοσφαιρικό αγώνα, παραχωρείται ειδική για το σκοπό αυτό κάρτα από τη διοργανώτρια.
Απαγορεύεται η μετάδοση διαφημίσεων ή άλλων οποιονδήποτε ανακοινώσεων από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις των γηπέδων, κατά την ώρα της διεξαγωγής των αγώνων.

Άρθρο 11ο - Πειθαρχικός Έλεγχος,  Υποβολή Ενστάσεων, Κυρώσεις

1)    Ο Πειθαρχικός Έλεγχος των σωματείων, παραγόντων και ποδοσφαιριστών ασκείται σε πρώτο βαθμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.Κ.Ι. και σε δεύτερο βαθμό, μετά από προσφυγή των ενδιαφερομένων από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο.
2)    Στους αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών επιτρέπεται η υποβολή ενστάσεων για όσες περιπτώσεις προβλέπει το άρθρο 23 και οι άλλες σχετικές διατάξεις του Κ.Α.Π.
3)    Γ) Οι νόμιμα υποβαλλόμενες ενστάσεις, θα εκδικάζονται από την αρμόδια Επιτροπή της διοργανώτριας, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 24 και 44 του Κ.Α.Π.

Άρθρο 12ο  - Έπαθλα Τελικού Αγώνα

1)    Η διοργανώτρια θα απονείμει στην Κυπελλούχο ομάδα της αναμνηστικό Κύπελλο και 20 μετάλλια που θα επιδοθούν στους ποδοσφαιριστές που θα είναι δηλωμένοι στο Φ.Α. του Τελικού και στους Προπονητές τους εκτός εκείνων που αποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Απονομή ισαρίθμων μεταλλίων θα γίνει επίσης και στην ομάδα που κατατάσσεται δεύτερη ενώ στους διαιτητές του αγώνα θα επιδοθούν αναμνηστικές πλακέτες ή μετάλλια. Όλες οι απονομές θα γίνουν σύμφωνα με το ακόλουθο τελετουργικό: Με τη λήξη του αγώνα άμεσα θα προσέλθουν πρώτοι οι διαιτητές του αγώνα για την παραλαβή των μεταλλίων τους. Ακολούθως η ηττηθείσα ομάδα για την παραλαβή των μεταλλίων και τέλος η νικήτρια του αγώνα για την παραλαβή των μεταλλίων και του Κυπέλλου από τον Πρόεδρο της ΕΠΣ ή τον αναπληρωτή του.
2)     Όλοι οι ποδοσφαιριστές που πήραν μέρος στον τελικό αγώνα καθώς και οι αναπληρωματικοί οφείλουν να προσέλθουν και να παραλάβουν τα έπαθλα και τα μετάλλια με πρώτη την ομάδα που ηττήθηκε και δεύτερη τη νικήτρια ομάδα.
3)     Οι ποδοσφαιριστές στους οποίους προβλέπεται να απονεμηθούν διακρίσεις και δεν θα πειθαρχήσουν σε αυτή την υποχρέωση τιμωρούνται με ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ και εφ’ όσον αποδειχθεί υπαιτιότητα του Σωματείου και της Διοίκησης του κατά την κρίση της διοργανώτριας επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπεται από το άρθρο 46 παρ. 5β ΚΑΠ. Στον προπονητή επίσης επιβάλλεται ποινή πέραν της χρηματικής των διακοσίων ευρώ και ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για ένα (1) έτος. Τέλος, οι υπόχρεοι στην παραλαβή των διακρίσεων του Κυπέλλου, που δε θα πειθαρχήσουν, δε θα δικαιούνται οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής διάκρισης από τη διοργανώτρια για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.



Άρθρο 13ο - Γενικές Διατάξεις

1)     Αυτή η προκήρυξη είναι ταυτόχρονα πρόσκληση και πρόταση της διοργανώτριας προς τα Σωματεία της, για την κατάρτιση μεταξύ τους σύμβασης για την συμμετοχή και διεξαγωγή των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών περιόδου 2012-2013 με τους όρους που περιλαμβάνονται σε αυτήν.
2)    Η σύμβαση αυτή ολοκληρώνεται πλήρως με την υπογραφή της δήλωσης συμμετοχής, στην οποίαν περιλαμβάνεται ο όρος της ανεπιφύλακτης αποδοχής της Προκήρυξης. Σχετικό προς τούτο είναι και το άρθρον 1ον παράγραφος Δ’ της παρούσας.
3)    Οποιαδήποτε μεταβολή επέλθει στο νομικό πλαίσιο που προσδιορίζει τους όρους της παρούσας, είναι αυτοδικαίως αποδεκτή και θα ισχύσει, κατισχύουσα της παρούσας, όπως ορίζουν οι διατάξεις του νέου Νομοθετήματος ή Κανονισμού που θα προβλέπει την μεταβολή αυτή.
4)    Οι ομάδες που οφείλουν στην Ε.Π.Ο. ή την Ε.Π.Σ.Κ.Ι. χρήματα από οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών, εφόσον δεν εξοφληθούν προηγουμένως όλες οι οφειλές.
5)    Με την υποβολή της Δήλωσης Συμμετοχής τα σωματεία συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση των αναφυομένων διαφορών που απορρέουν από την μεταξύ τους αγωνιστική σχέση, τα από τα Καταστατικό της ΕΠΟ προβλεπόμενα, διοικητικά και πειθαρχικά όργανα, τα οποία λειτουργούν ως διαιτητικά όργανα παραιτούμεναι από κάθε δικαίωμα προσφυγής ενώπιον των πολιτικών ή διοικητικών δικαστηρίων.
6)    Η γηπεδούχος ομάδα έχει την υποχρέωση για την παρουσία γιατρού στο γήπεδο, φαρμακευτικού υλικού, φορείου κλπ. Εάν για οποιαδήποτε αιτία δεν φροντίσει να υπάρχει γιατρός αγώνα πριν την έναρξη του, ο αγώνας θα διεξάγεται αλλά στην ομάδα θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο δεν μπορεί να είναι το ίδιο για κάθε επόμενο αγώνα που δεν θα έχει γιατρό, μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής.
7)    Για οτιδήποτε ήθελε προκύψει κατά την διεξαγωγή των αγώνων Κυπέλλου και δεν αντιμετωπίζεται από την αθλητική νομοθεσία, την παρούσα ή την Οικονομική Εγκύκλιο, θα δοθεί λύση με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας Ε.Π.Σ.Κ.Ι., που θα ερμηνεύει τις διατάξεις του οικείου Κανονισμού.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.