ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ Η 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, Ο Ν.Ο.Α ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν.Ο.ΠΑΤΡΩΝ


Σε τρεις δόσεις θα διεξαχθεί η 9η αγωνιστική της Α1 πόλο των ανδρών, με την αρχή να κάνει το ντέρμπι των «αιωνίων», όπου κοντράρονται στο ΟΑΚΑ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.
Η δεύτερη δόση συνεχίζεται την Τετάρτη (23/11) με τον αγώνα στο Λαιμό με την πρωτοπόρο Βουλιαγμένη να υποδέχεται τον αξιόμαχο Πανιώνιο, στο δεύτερο ντέρμπι της αγωνιστικής. Και το τρίτο μέρος της 9ης  αγωνιστικής ολοκληρώνεται το ερχόμενο Σάββατο (26/11) με τα υπόλοιπα 4 παιχνίδια. Σε αυτά ο Ν.Ο.Αργοστολιου θα αντιμετωπίσει  τον Ν.Ο.Πατρων στην Πάτρα , σε έναν αγώνα αρκετά δύσκολο αλλά η εμφανιστής μας δίνουν το δικαίωμα να  πιστεύουμε ότι θα διεκδικήσει την νίκη με πάθος .Στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου Καλαμάκι και Π. Φάληρο αναμετρούνται σε ένα δυνατό αγώνα με τις πιθανότητες μοιρασμένες. Ο Εθνικός φιλοξενεί τα Χάνια και θέλει να σπάσει το ροδί περνώντας τους πρώτους του  βαθμούς. Ο Ν.Ο.Χιου φιλοξενεί τον αδύναμο ΠΑΟΚ οπού και λογικά θα κερδίσει εύκολα.   
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής
Αύριο (Τρίτη 22/11)
Κολ. ΟΑΚΑ 20.30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
(Βασιλείου-Μπουδραμής)
Τετάρτη (23/11)
Κολ. Λαιμού 19.00
ΝΟ Βουλιαγμένης-Πανιώνιος (Σκαλοχωρίτης- Σταυρόπουλος)
Σάββατο  (26/11)
Κολ. Εθν. Πειραιά
16.30 Εθνικός-ΝΟ Χανίων
Κολ. Π. Φαλήρου  17.00 ΝΟ Χίου-ΠΑΟΚ
*Το παιχνίδι γίνεται στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου, μετά από αίτημα του ΝΟΧ και τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΟΚ. Ο ΝΟΧ, εκτίει ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών
Κολ. «Αντ.Πεπανός» 19.00  ΝΟ Πατρών-ΝΟ Αργοστολίου
Κολ. Π. Φαλήρου 19.00 ΝΟ Καλαμακίου- Π.Φάληρο

          Το τάιμ άουτ που έβαψε κόκκινο το ντέρμπι 9-8

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής με 9-8 του ντέρμπι των «αιωνίων», που άνοιξε σήμερα την αυλαία τ
ης 9ης αγωνιστικής, της Α1 πόλο των ανδρών και διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, με επεισόδια να αμαυρώνουν την πολύ καλή εικόνα, στο τέλος του παιχνιδιού.
Καθοριστική η φάση των τελευταίων δευτερολέπτων με τους «πράσινους» να έχουν βγει στην κόντρα, αλλά ο Φάνης Κουντουδιός δεν είχε δει τη φάση και ζήτησε τάιμ άουτ. 

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με τους «πράσινους» να ξυπνούν στο τέλος, και τους «ερυθρόλευκους» να μπαίνουν δυναμικά και να μη φαίνεται να επηρεάζονται από τον κόσμο, που βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ και έκανε την ατμόσφαιρα εκρηκτική.
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με γκολ του Σχίζα, με τον Γιάννη Φουντούλη να διπλασιάζει τα τέρματα των «ερυθρολεύκων». Οι «πράσινοι» αντέδρασαν και με το Γιώργο Αφρουδάκη μείωσαν σε 2-1. Ο Σχίζας με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έδωσε αέρα δύο γκολ στον Ολυμπιακό, αλλά ο Τσόκας μείωσε και πάλι στο γκολ.  Ο Μουρίκης ανέβασε τη διαφορά στο ντάμπλ σκορ, αλλά ο Αλιχανίδης μείωσε και πάλι σε 4-3, που ήταν και το σκορ 8λεπτου.

Στο δεύτερο 8λεπτο, ο Ολυμπιακός με τον Μπλάνη και τον Μάζη πήρε και πάλι διαφορά ασφαλείας, με τον Αλιχανίδη να σημειώνει σε 6-4, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και πάλι ο Γιάννης Φουντούλης ανέβασε το σκορ σε 7-4, με τον Αλιχανίδη να σημειώνει «χατ τρικ» και να μειώνει σε 7-5 (3.17 πριν τη λήξη του 8λεπτου). Η διαφορά στα τρία γκολ με σουτ του Χατζηκυριακάκη. Ο Δημήτρης Μάζης με σουτ από την περιφέρεια ανέβασε τη διαφορά στα  4 γκολ, και το σκορ 8λεπτου στο 9-5.

Ο Γιάννης Κόχειλας άνοιξε το σκορ του τελευταίου 8λεπτου και μείωσε για τον Παναθηναϊκό σε 9-6 (4΄πριν τη λήξη). Ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι όταν σε πέναλτι του Κοκκινάκη στον Μουρίκη, ο Ρέππας σταμάτησε τον Φουντούλη.
Ο Γιώργος Αφρουδάκης πήγε να γίνει ο «man of the match» καθώς, αρχικά σχεδόν ένα λεπτό πριν τη λήξη, κέρδισε αποβολή από τον Μάζη και ευστόχησε και στην επίθεση σε παίκτη παραπάνω και έκανε το 9-7 και στη συνέχεια μείωσε και στο γκολ κάνοντας το 9-8 (35΄΄ πριν τη λήξη).

Στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν βγει στην κόντρα, με τον Κόχειλα, αλλά ο προπονητής της ομάδας Φάνης Κουντουδιός, σταμάτησε την επίθεση και  ζήτησε τάιμ άουτ. Στα τρία εναπομείναντα δευτερόλεπτα, τα αίματα άναψαν και ο κόσμος, στη συνέχεια άρχισε να πετάει μπουκάλια και καρέκλες μέσα στην πισίνα και μετά τη λήξη, του αγώνα, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να βρίσκονται στη γραμματεία, όπου διαμαρτύρονταν έντονα, αλλά ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.

Τα 8άλεπτα: 3-4, 1-2, 1-3, 3-0.
Τα γκολ του Παναθηναϊκού (Κουντουδιός): Γ. Αφρουδάκης 3, Αλιχανίδης 3, Τσόκας 1, Κόχειλας 1.
Τα γκολ του Ολυμπιακού (Βλάχος): Σχίζας 2, Φουντούλης 2, Μάζης 2, Μουρίκης 1, Μπλάνης 1, Χατζηκυριακάκης 1.
Διαιτητές: (Βασιλείου-Μπουδραμής)

*Οι Θανάσης Γιαννακόπουλος και Αχιλλέας Μακρόπουλος, πρώην και νυν πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ για να στηρίξουν τους «πράσινους» στο «αιώνιο» ντέρμπι.

*Το παιχνίδι καθυστέρησε να αρχίσει λόγω απουσίας γιατρού. Η έκκληση από τα μεγάφωνα δεν έλυσε το πρόβλημα και το παιχνίδι άρχισε με καθυστέρηση 15 λεπτών.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.