Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Τέσσερις οι μικροί (μέχρι νεωτέρας) στους αγώνες πρωταθλήματος

Τέσσερις ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών θα έχουν την υποχρέωση να έχουν στην εντεκάδα τους καθ' όλη τη διάρκεια των αγώνων πρωταθλήματος οι ομάδες της Δ΄ εθνικής.
Αυτό αναφέρει η προκήρυξη, η οποία διορθώθηκε αφού τις προηγούμενες ημέρες ανέφερε για τρεις ποδοσφαιριστές μικρούς. Η διόρθωση αφορά στον ΚΑΠ όπου ρητώς αναφέρει πως μόνο απόφαση Γ.Σ. της ΕΠΟ μπορεί να τροποποιήσει άρθρο του.
Πάντως, μέχρι τώρα κανείς δε γνωρίζει αν θα υπάρξει τροποποίηση του ΚΑΠ στο συγκεκριμένο άρθρο από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ που ορίστηκε για τις 22 Ιουλίου.
Η συγκεκριμένη παράγραφος (διορθωμένη) αναφέρει:
Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων (4)  ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ΄ όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του Κ.Α.Π.  Για τον υπολογισμό της ηλικίας τον ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γενέσεως τους.
Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες από 01.01.1991 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος.
Επίσης,  τα Σωματεία μπορούν να χρησιμοποιήσουν έως δύο (2) ποδοσφαιριστές ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33)  ετών.  Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012  εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από 01.01.1978.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.