Έρχεται ο Κολίνα για να "φτιάξει" τη διαιτησία!!!!!!!!!!!

Tην έλευση του Πιερλουίτζι Κολίνα στην Ελλάδα προανήγγειλε ο Μισέλ Πλατινί, προκειμένου ο πρώην Ιταλός διαιτητής να κάνει έρευνα και να συμβάλει στη βελτίωση της διαιτησίας.

«Θα δουλέψουμε σε όλα αυτά τα θέματα με την Ομοσπονδία για να βελτιωθούν οι κανονισμοί. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη διαιτησία. Έχουμε τον κ. Κολίνα που εργάζεται στην UEFA και θα του πούμε να έρθει να κάνει μια έρευνα στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της UEFA, που αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της κυβέρνησης στο θέμα της διαιτησίας,

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Μισέλ Πλατινί είπε ότι όποιος παίκτης πιαστεί για το στοίχημα δεν θα ξαναπαίξει, ενώ σε ότι αφορά την αναβολή του πρωταθλήματος τόνισε πως αυτό αποτελεί αρμοδιότητα της ΕΠΟ.

"Ό,τι αγγίζει το παιχνίδι, τους παίκτες, αγγίζει την ψυχή μας. Αν εσείς πηγαίνετε στον αγώνα γνωρίζοντας το αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να πάτε στο γήπεδο. Γνωρίζουμε κάποια πράγματα, επειδή έχουμε ένα σύστημα που ενημερώνει για τα πονταρίσματα. Εκεί όμως σταματά το θέμα για μας. Δεν είμαστε αστυνομία.


Πρέπει να είμαστε κοντά στη δικαιοσύνη όλων των χωρών, γι' αυτό θα διαθέσουμε έναν αρμόδιο ασφαλείας σε κάθε χώρα, που θα είναι υπάλληλος της UEFA και θα αποτελεί το σύνδεσμό μας. Με αγγίζει το θέμα, γιατί είναι το παιχνίδι μου. Αυτοί (που στοιχηματίζουν) δεν είναι ερωτευμένοι με το ποδόσφαιρο. Το λέω εδώ, κάθε παίκτης που θα συμμετέχει σε στημένους αγώνες δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο", τόνισε ο Μ. Πλατινί.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της UEFA προανήγγειλε την άφιξη εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στην Αθήνα το προσεχές διάστημα.

«Οι προτάσεις της UEFA ήταν καλοδεχούμενες από την κυβέρνηση, που πρόκειται να εφαρμόσει ένα νόμο. Στη συνέχεια της συνάντησης που είχαμε σήμερα θα γίνει και μια νέα, με ειδικούς. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική. Πρόθεση και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε την ΕΠΟ για να επανέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη σωστή κατεύθυνση. Ο στόχος, σχετικά με το νόμο, είναι να πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο τις προδιαγραφές της UEFA», σημείωσε ο άλλοτε σπουδαίος άσος της Εθνικής Γαλλίας και της Γιουβέντους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, διευκρίνισε ότι «είχαμε ζητήσει κι εμείς να έρθουν ειδικοί τον Αύγουστο προκειμένου να ασχοληθούν με ορισμένα ειδικά θέματα και να πάρουμε την τεχνογνωσία που επιθυμούμε. Μου έκανε εντύπωση που ο πρωθυπουργός γνωρίζει όλα τα θέματα».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την πορεία των ερευνών στην Ελλάδα σχετικά με τα στημένα παιχνίδια, ο Μ. Πλατινί είπε... «εκεί μόνο η δικαιοσύνη και η αστυνομία μπορούν να δώσουν συνέχεια», ενώ για το αντίστοιχο θέμα που ταλαιπωρεί και το τουρκικό ποδόσφαιρο σημείωσε: «Το θέμα πάει πρώτα στην Ομοσπονδία και μετά στην UEFA, όμως από τα γεγονότα ως την απόδειξη και την απόφαση υπάρχει ένα κενό.

Όταν εμείς θα έχουμε αποδείξεις, τότε η Πειθαρχική Επιτροπή θα λάβει τις αποφάσεις. Έχουμε επίσης ένα θέμα στην Τουρκία με τη Φενέρμπαχτσε, όμως πρέπει να δώσουμε τις λίστες για το Τσάμπιονς Λιγκ. Απόφαση ακόμη δεν έχουμε. Όταν θα υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, τότε θα ληφθούν και οι αποφάσεις. Αν εμποδίσω ένα σωματείο να παίξει στην Ευρώπη και τελικά αυτό το σωματείο δεν αποδειχθεί ένοχο, αυτό θα μου στοιχίσει μια περιουσία στα δικαστήρια».

Καταλήγοντας, ο Μ. Πλατινί ρωτήθηκε για το ποιο θεωρεί ο ίδιος μεγαλύτερο πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και απάντησε αστειευόμενος: «Όταν η Ελλάδα νίκησε τη Γαλλία στην Πορτογαλία, αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα… Υπάρχουν κάποια προβλήματα, υπάρχουν όμως και εκατομμύρια όμορφα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Είναι φυσικό ότι μόνο τα αρνητικά στοιχεία έχουν την προσοχή μας.

Δεν βρίσκω πάντως κάτι τρομερό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μόνο η βία…Γι΄ αυτά τα θέματα πρέπει να δουλεύουν η κυβέρνηση με τα δικαιοδοτικά όργανα αλλά και ο Τύπος, που πρέπει να μεταφέρει θετικά μηνύματα στους φιλάθλους. Να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια για να δώσουμε στο ποδόσφαιρο αυτό που χρειάζεται».
ΠΗΓΗ: www.soccerplus.gr
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.