Και δεύτερο Χρυσό σήμερα για την Ελλάδα από τον Φερνάντες στην σφαίρα

Ο 45χρονος Έλληνας πρωταθλητής έβαλε δύσκολα στους συναθλητές του (καταρρίπτοντας και το δικό του Ευρωπαϊκό ρεκόρ με 8.35). Ολοκλήρωσε το πρώτο σετ βολών (3) με 8.39 και 8.22. Στην μάχη του Χρυσού τον κυνήγησε ο Αμερικανός Σκοτ Σεβέρν που είχε καλύτρερη την 2η βολή του στα 8.37.





Στο δεύτερο σετ βολών ο Φερνάντες είχε 6.59, 8.22 και 8.13 και απλά ανέμενε τον Αμερικανό πρωταθλητή ή κάποιον από τους υπόλοιπους, ώστε να δει αν θα ανεβεί στο βάθρο. Ο Σεβέρν άγγιξε την ανατροπή με βολή στα 8.41 στην τελευταία του προσπάθεια, ενώ ουδείς άλλος πλησίασε τους δύο πρώτους.


Ο Φερνάντες (γεννημένος στην Χαράρε της Ζιμπάμπουε) ήταν Χάλκινος Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008, ενώ ήρθε στο Ρίο ως το φαβορί έχοντας κερδίσει πάλει τον Αμερικανό και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα.
Είναι το 3ο χρυσό στις ρίψεις μετά τον Κωνσταντινίδη επίσης στην σφαίρα (κατ.F 32) και τον Στεφανουδάκη στο ακόντιο (κατ. F 53/54) και συνολικά το 7ο στον στίβο και 11ο για την Ελλάδα!


CNN.GR

Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.