Μπέμπηδες από ατσάλι "άλωσαν" τον Πειραιά!

Πριν αρχίσουν οι φετινοί τελικοί της Α1 των ανδρών, λίγοι ήταν αυτοί που θα στοιχημάτιζαν υπέρ της Βουλιαγμένης. Μάλιστα, πολλούς είχα ακούσει να μιλούν για 3-0 νίκες υπέρ του Ολυμπιακού.
Η λογική φυσικά οδηγούσε σε αυτά τα συμπεράσματα. Και επειδή και οι παίκτες που αγωνίζονται είναι φυσικό να ακούν τα ίδια, προφανώς επηρεάστηκαν, αλλά εντελώς αντίθετα από αυτό που αναμενόταν.

Στον Πειραιά λοιπόν, ο αήττητος φέτος Ολυμπιακός (2 νίκες στην κανονική περίοδο + 1 νίκη και 1 ισοπαλία στο τουρνουά του ΣΕΔΥ λίγο πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα) απέναντι στην Βουλιαγμένη, μάλλον παρατάχθηκε για να κάνει περίπατο, δικαιώνοντας τα προγνωστικά.
Πρώτη επίθεση λοιπόν και 0-1 με μακρυνό σουτ. Δεύτερη επίθεση και 0-2 με τον ίδιο περίπου τρόπο.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν αντιδρούν σχεδόν καθόλου, σε αντίθεση με αυτούς της Βουλιαγμένης που αρχίζουν να σκέφτονται ότι είναι η ευκαιρία τους. Ομως ακόμα είναι νωρίς.
Ο Ολυμπιακός κερδίζει 3 αποβολές στην επίθεσή του στην 1η περίοδο, αλλά τζίφος. Η πολύ καλά στημένη άμυνα της Βουλιαγμένης, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό πολύ εύκολα. Στο 0-3 ο πάγκος ξεσηκώνεται. Η καρδιά του πρωταθλητή ξυπνάει για τα καλά.
Ο επίδοξος πρωταθλητής Ολυμπιακός, ακόμα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
0-3 το 1ο οκτάλεπτο σε γκολ, 3-0 σε αποβολές. Ομως μετράει μόνο το σκορ. Και οι της Βουλιαγμένης φαίνεται να αρχίζουν να το πιστεύουν.
Στην 2η περίοδο, ο Ολυμπιακός παραμένει σε κώμα. Στο 0-4 ο Αφρουδάκης κοιτάει ψηλά πανηγυρίζοντας. Οι υπόλοιποι πλέον δείχνουν τις γροθιές τους.
Το νερό έχει μπει για τα καλά στο αυλάκι.
Στο 0-5, και οι πιο δύσπιστοι πλέον το βλέπουν ολοκάθαρα. Ο Τεό Λοράντος και οι παίκτες του είναι κυρίαρχοι.
Ο κόσμος στις κερκίδες δεν πολυαντιδρά, ακολουθώντας τον ύπνο των παικτών του Ολυμπιακού.
Ακόμα και στο 1-5 οι πανηγυρισμοί είναι χλιαροί.
Το 1-6 (!) είναι τελικά το σκορ ημιχρόνου, με τις 2 ομάδες να πηγαίνουν με διαφορετικά συναισθήματα στους πάγκους.
Ξαφνικά μπαίνουν στην πισίνα οι κοπέλες της συγχρονισμένης να δώσουν το δικό τους σόου. Το πεντάλεπτο, λόγω αυτής της παράστασης γίνεται περίπου επτάλεπτο.
Οι παίκτες των 2 ομάδων περιμένουν την έναρξη του 2ου ημιχρόνου.
Ο Ολυμπιακός πλέον με το -5 στην πλάτη του, συνειδητοποιεί τι γίνεται, και αποφασίζει να παίξει πολύ σκληρά και συνέχεια στα όρια της αποβολής στην περιφερειακή άμυνα. Μάλιστα πολλές φορές τα ξεπέρασε προκαλώντας τις δίκαιες διαμαρτυρίες του Λοράντου ο οποίος δέχεται κίτρινη κάρτα.
Ο κόσμος ξεσηκώνεται βλέποντας πάθος στην ομάδα του. Περισσότερο θα έλεγα ότι τους ξεσήκωσαν οι διαμαρτυρίες της Βουλιαγμένης.
Η Βουλιαγμένη κολλάει. Δείχνει να μην έχει λύσεις απέναντι στην πολύ δυνατή άμυνα του Ολυμπιακού. Ομως μπορεί να παραμένει στο 6 στην επίθεση, αλλά η άμυνα παραμένει εντυπωσιακή.
Ο Ολυμπιακός αρχίζει να κερδίζει με την ανοχή των διαιτητών, αποβολές, και μάλιστα ξεκινάει σχεδόν όλες τις κόντρες με τράβηγμα, κάτι που οι διαιτητές δεν τιμωρούν ποτέ.
Οταν είσαι 5 γκολ πίσω, είσαι φαβορί, και παίζεις στην έδρα σου, δυστυχώς δικαιολογούνται οι αποφάσεις. Η καλύτερα, είναι αναμενόμενες. Ειδικά όταν δεν σκοράρεις με τίποτα και το σκορ παραμένει χαμηλά μεν αλλά σε βάρος σου δε.
Ο Μάγιαρακ που ήταν μέτριος στην αρχή, αναλαμβάνει το σκοράρισμα. Η μείωση του σκορ αναμενόμενη, αλλά όχι μεγάλη. Το τρίτο οκτάλεπτο ολοκληρώνεται με την Βουλιαγμένη να μην έχει δημιουργήσει καθόλου τις προυποθέσεις για γκολ, και τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 3-6.
Η τέταρτη περίοδος ξεκινάει όπως και η τρίτη. Πολύ πίεση στην άμυνα από τους ερυθρόλευκους, αρκετές κερδισμένες ποινές (13 συνολικά έναντι μόλις 5) και μείωση σε 5-6 με τον Μάγιαρακ να συνεχίζει το σκοράρισμα.
Η Βουλιαγμένη καταφέρνει να κερδίσει την μοναδική της αποβολή στην τέταρτη περίοδο και 5' πριν το τέλος σκοράρει εκ νέου με παίκτη παραπάνω και φτάνει στο 5-7, με προσωπικό γκολ του Μυλωνάκη ο οποίος το πήρε επάνω του και μάλιστα την στιγμή που φαινόταν μαρκαρισμένος.
Ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι, αλλά η μπάλα φεύγει από τον Μάγιαρακ ο οποίος την στέλνει 2 μέτρα πάνω από το δοκάρι.
Το ματς παραμένει έτσι μέχρι το τέλος, με τον Ολυμπιακό να χάνει ακόμα 2 παραπάνω και την Βουλιαγμένη να κάνει ουσιαστικά διαχείριση χρόνου και σκορ.
2΄περίπου πριν την λήξη, ο Τεό Λοράντος ζητάει ταιμ άουτ για 3-4", αλλά μέσα στον γενικό χαμό του Παπαστράτειου, η φωνή του δεν ακούγεται, και πλησιάζει προς τον διαιτητή. Ο απέναντι διαιτητής (της γραμματείας), δίνει το ταιμ άουτ, αλλά συγχρόνως βγάζει και κόκκινη κάρτα κοιτώντας τον Λοράντο, ο οποίος φυσικά τρελλαίνεται με την απόφαση. Αυτή όμως (η κόκκινη κάρτα) πήγε τελικά προς τον πάγκο. Πολλοί είπαν ότι ήταν λάθος του διαιτητή που την έβγαλε αρχικά στον προπονητή και στην συνέχεια την μετέτρεψε στον έφορο. Εχω άλλη άποψη. Την έχω μάλιστα ξαναπεί. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο διαιτητής να μην έχει το δικαίωμα να παραδεχτεί το λάθος του? Το καλό θα ήταν να πει ότι έκανε λάθος, αλλά αφού την έβγαλε, την έδωσε σε κάποιον που δεν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι.
Φυσικά η συγκεκριμένη ενέργεια δεν επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα, ο οποίος παρέμεινε στο 5-7 μέχρι το τέλος.
Η νίκη της Βουλιαγμένης είναι δίκαιη. Είχε 4/5 παραπάνω, πολύ καλό στήσιμο ειδικά στο 1ο ημίχρονο, και κατάφερε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας.
Ο Ολυμπιακός με 0/1 πέναλτι και 3/12 στο παραπάνω, δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο.
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σάββατο στον Λαιμό, και κατά την άποψή μου είναι πλέον 50-50. Ο λόγος είναι η αλλαγή ψυχολογίας, αλλά και η αντιμετώπιση που έχει στην έδρα της η Βουλιαγμένη από τους διαιτητές που εκεί την σέβονται περισσότερο και συνήθως οι ποινές είναι πάνω κάτω οι ίδιες.
Το παιχνίδι φυσικά μπορεί να το κερδίσει ο Ολυμπιακός αν βελτιωθεί στο παραπάνω και στο λιγότερο.
Αυτό που πρέπει να αναφέρω είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν πολύ πάθος στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το παιχνίδι ξέφυγε πολύ, αλλά η άμυνα άλλαξε κυρίως σε προσωπικό επίπεδο. Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός στηρίζεται πολύ στην συνεργασία τερματοφύλακα-μπλοκ από περιφέρεια, που σήμερα δεν λειτούργησε καθόλου καλά.
Από τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερα διακριθείς. Ο Μάγιαρακ ξεκίνησε άσχημα, αλλά συνέχισε καλά. Ο Δελακάς ήταν καλός, ειδικά στην περιφερειακή άμυνα. Από τους υπόλοιπους δεν φάνηκε κάποιος.
Η Βουλιαγμένη είχε σε πολύ καλή ημέρα τον Τσαλκάνη, τον Τίγκα, τον Βλαχόπουλο, τον Γούνα και τον Μυλωνάκη, χωρίς όμως να υστερήσουν οι υπόλοιποι.
Σκόραραν για τον Ολυμπιακό (3/12 παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 1 στην κόντρα, 1 στα ίσια) οι Μάγιαρακ 3, Μουρίκης 1 και Δελακάς 1.
Για την Βουλιαγμένη (4/5 παραπάνω, 1 στην κόντρα, 2 στα ίσια) σκόραραν οι Γούνας 3, Βλαχόπουλος 2, Τίγκας 1 και Μυλωνάκης 1.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Τελικοί πρωταθλήματος Α1 ανδρών 2012-2013
1ο ματς
Κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ»
Ολυμπιακός- ΝΟ Βουλιαγμένης   5-7
Διαιτητές: Μπιράκης- Αχλαδιώτης
Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-3, 2-0, 2-1.   
Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Δελακάς 1, Mallarach 3, Μουρίκης 1.
ΝΟ Βουλιαγμένης (Τεό Λοράντος): Βλαχόπουλος 2, Γούνας 3, Τίγκας 1, Μυλωνάκης 1.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.