ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ Ν.Ο.Α ,ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ


Ο ΝΟ Βουλιαγμένης πήρε το εισιτήριο για το Σαββατιάτικο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μετά τη νίκη του με σκορ 13-6 επί του ΝΟ Αργοστολίου στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Final Four που διεξάγεται στη Λαμία.

Η ομάδα του Τεό Λοράντου δυσκολεύτηκε για περίπου είκοσι αγωνιστικά λεπτά μιας και το Αργοστόλι αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι». Ωστόσο ένα επιθετικό ξέσπασμα στα τελευταία δώδεκα αγωνιστικά λεπτά (σερί 7-0) έδωσε τελικά τη νίκη- πρόκριση στη Βουλιαγμένη με μία διαφορά επτά τερμάτων που αδικεί το ΝΟΑ που είχε καλή εικόνα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Βουλιαγμένη, με το μυαλό ίσως στον τελικό, δεν ήταν καλή αρχικά αλλά το σερί που προαναφέραμε ήταν αρκετό για να της δώσει την πρόκριση που ήταν φυσικά και ο στόχος. Εξάλλου είναι καλύτερη ομάδα από το ΝΟΑ και απλά το επιβεβαίωσε όταν χρειάστηκε.
Για το Αργοστόλι τελειώνει μια πολύ καλή χρονιά καθώς μετά την τέταρτη θέση και την είσοδο στα πλεϊ- οφ, ήρθε και η συμμετοχή στο FinalFour του Κυπέλλου Ελλάδος. Για τους Κεφαλλονίτες η φετινή αγωνιστική χρονιά ήταν μία υπέρβαση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές (διοίκηση, τεχνικό τιμ και πολίστες).
Η εξέλιξη του ημιτελικού
Το Αργοστόλι ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, χωρίς φόβο και με αυτοπεποίθηση, απέναντι στο μεγάλο φαβορί του ημιτελικού που ήταν φυσικά η Βουλιαγμένη. Η κάτοχος του τίτλου ήταν νωθρή στην αρχή και βρέθηκε να χάνει με 1-0 από το γκολ που πέτυχε ο Ευάγγελος Δουδέσης (σουτ από την περιφέρεια).
Ωστόσο ο ΝΟΒ βρήκε λύσεις στο σκοράρισμα χάρη στον παίκτη- παραπάνω! Με τρία γκολ σε ισάριθμες επιθέσεις με παραπάνω πολίστα η ομάδα του Τεό Λοράντου προηγήθηκε στη λήξη του 1ου οκτάλεπτου με 3-2, με το ΝΟΑ να ισοφαρίζει προσωρινά χάρη σε γκολ του Σαλάχα στα ίσια (σουτ από περιφέρεια).
Η 2η περίοδος είχε παρόμοια εικόνα όσον αφορά τη διάθεση των ομάδων! Το Αργοστόλι πάλευε και κατάφερνε να μείνει μέσα στο ματς, χάρη στο πάθος του ενώ ο ΝΟΒ ήθελε αλλά δεν μπορούσε να επιβάλει το ρυθμό του.
Μάλιστα οι Κεφαλλονίτες μπορεί να μην είχαν, μέχρι εκείνο το σημείο, εκμεταλλευτεί τον παίκτη- παραπάνω (0/2 ως τότε) ωστόσο βρήκαν τρόπο να ισοφαρίσουν με γκολ του Χαραλαμπόπουλου στην κόντρα (κλέψιμο και τετ α τετ με Τσαλκάνη μετά). Η Βουλιαγμένη κατάφερε να πάει στην πεντάλεπτη ανάπαυλα μπροστά με ένα τέρμα (4-3), χάρη ξανά σε μία καλή επίθεση στον παίκτη παραπάνω (4/4 σε εκείνο το σημείο). Το δυσάρεστο για το ΝΟΑ ήταν οι δυο ποινές που είχε χρεωθεί ο Ευάγγελος Δουδέσης…
Στο 3ο οκτάλεπτο ο ΝΟΒ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων, για πρώτη φορά στο ματς, με γκολ και πάλι στον παραπάνω από τον Γούνα. Το 5/5 της Βουλιαγμένης στο συγκεκριμένο τομέα ήταν άλυτος γρίφος για την άμυνα του Αργοστολίου και η αιτία που οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι ήταν μπροστά στο σκορ.
Κάποιοι μάλιστα, σε εκείνο το σημείο, πίστεψαν ότι είναι η αρχή του τέλους για το ΝΟΑ ωστόσο οι πολίστες του είχαν διαφορετική γνώμη. Με τον Μπουρνάζο μπροστάρη οι Κεφαλλονίτες έφεραν το ματς στο 5-5 μέσα σε ενάμιση λεπτό. Αρχικά με παλικαρίσιο γκολ που πέτυχε ο φουνταριστός του Αργοστολίου και λίγο μετά με πέναλτι- γκολ του Ευάγγελου Δουδέση που κέρδισε ο Μπουρνάζος.   
Δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα, από Μυλωνάκη και Σαλάχα αντίστοιχα πήγαν το σκορ στο 6-6 και το ματς ήταν ντέρμπι για τα καλά. Το Αργοστόλι είχε κερδίσει τις εντυπώσεις και η Βουλιαγμένη είχε αρχίσει να ανησυχεί…
Ωστόσο το κρίσιμο σημείο που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση ήταν τα τελευταία τέσσερα λεπτά της 3ης περιόδου! Η άμυνα του ΝΟΒ έσφιξε για τα καλά ενώ τρία γρήγορα γκολ στην επίθεση πήγαν το σκορ στο 9-6 υπέρ των κυπελλούχων. Ο πολύ καλός και σήμερα Γούνας έκανε με σουτ από την περιφέρεια το 7-6 ενώ ο Κομάντινα με δυο γκολ στην κόντρα πήγε τη διαφορά στα τρία γκολ. Πλέον ήταν δύσκολο για την ομάδα του Θοδωρή Ανδρεάκου να αντιδράσει…
Για περίπου τέσσερα αγωνιστικά λεπτά οι επιθέσεις των δύο ομάδων ήταν νευρικές, με το ΝΟΑ να μην έχει άλλες δυνάμεις και τη Βουλιαγμένη να ελέγχει πλήρως το ρυθμό του αγώνα. Η υπέροχη ασίστ, βγαλμένη από το NBA, του Χρήστου Αφρουδάκη στον Γούνα και ένα ακόμη γκολ στην κόντρα από τον Δημήτρη Τίγκα πήγαν το σκορ στο 11-6, τελειώνοντας οριστικά το παιχνίδι. Στο πεντάλεπτο που απέμενε το μόνο που ενδιέφερε ήταν το τελικό σκορ…
Το Αργοστόλι τελείωσε το ματς χωρίς τον προπονητή του στον πάγκο καθώς ο Θοδωρής Ανδρεάκος δέχτηκε την κόκκινη κάρτα από το διαιτητή Μπουδραμή μετά από έντονη διαμαρτυρία για μία απόφαση των ρέφερι (απέβαλε με αντικατάσταση τους Γούνα και Σαλάχα σε εκείνο το σημείο). Λίγο μετά ήρθε και η αποβολή του Χατζηδάκη με αντικατάσταση σε ένα ματς που τα «αίματα άναψαν» προς το τέλος όταν όλα είχαν κριθεί.
Από τέσσερα γκολ για λογαριασμό των μπέμπηδων πέτυχαν οι Γούνας και Τίγκας ενώ από δυο τέρματα για το Αργοστόλι σημείωσαν οι Ε.Δουδέσης και Σαλάχας.
Σημαντική διαφορά στο σημερινό ημιτελικό ήταν η απόδοση των δύο ομάδων στον παίκτη- παραπάνω. Η μεν Βουλιαγμένη τελείωσε με 6/6 ενώ το Αργοστόλι είχε μόλις ένα γκολ σε έξι επιθέσεις με παίκτη- παραπάνω.
Η ταυτότητα του αγώνα:
Κύπελλο Ελλάδος- FinalFour
1ος ημιτελικός
Ανοιχτό κολυμβητήριο ΤΕΙ Λαμίας
ΝΟ Αργοστολίου- ΝΟ Βουλιαγμένης   6-13
Διαιτητές: Μοιράλης- Μπουδραμής
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 3-5, 0-4.   
ΝΟ Αργοστολίου (Θοδωρής Ανδρεάκος): Ε.Δουδέσης 2, Σαλάχας 2, Χαραλαμπόπουλος 1, Μπουρνάζος 1.
ΝΟ Βουλιαγμένης (Τεό Λοράντος):  Μυλωνάκης 2, Τίγκας 4, Γούνας 4, Κομάντινα 2, Μαυρωτάς 1.  
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.