ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Στον τελικό ο Ολυμπιακός, 16-6 τον Νηρέα Λαμίας




Με τη σκέψη στον αυριανό τελικό απέναντι στη Βουλιαγμένη και με στόχο την επαναφορά στην κορυφή της ελληνικής υδατοσφαίρισης, (μετά την περσινή διακοπή στην κατάκτηση τίτλων), ο Ολυμπιακός επικράτησε, όπως αναμενόταν, εύκολα του Νηρέα Λαμίας με 16-6 στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και θα διεκδικήσει τον 15ο τίτλο του στο Κύπελλο στην 21η συμμετοχή του σε τελικό της διοργάνωσης. 

Ο Θοδωρής Βλάχος έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους παίκτες του να αγωνιστούν, ενώ κράτησε εκτός 13άδας τον πολύπειρο τερματοφύλακα, Νίκο Δεληγιάννη (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι ο Χρήστος Φλώρος). Οι «ερυθρόλευκοι» σε κανένα σημείο του αγώνα δεν συνάντησαν αντίσταση. Για τον Νηρέα, η συμμετοχή και μόνο στο Φάιναλ Φορ συνιστά μεγάλη επιτυχία. 
Το κέρδος για τους Λαμιώτες, που ήξεραν ότι δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στον Ολυμπιακό, ήταν επίσης η παρουσία εκατοντάδων φίλων τους στο κολυμβητήριο, ανάμεσα στους οποίους πολλά νέα παιδιά που θα αποτελέσουν το μέλλον αυτής της ομάδας. Χαρακτηριστικό της συνάντησης το γεγονός ότι ο Θέμης Χατζής (πολίστας του Νηρέα) πέτυχε το πρώτο γκολ του αγώνα. Ήταν το 90ο τέρμα σε αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος για τον αθλητή που σε ηλικία 41 ετών γίνεται ο «μαθουσάλας» του θεσμού.
schizas
ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-16
ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-4, 1-3, 1-3, 1-6
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΣΚΟΡ:
 1ο Οκτάλεπτο: 1-0 Χατζής (πέναλτι), 1-1 Δελακάς (παίκτης παραπάνω), 1-2 Μάγιαρακ (παίκτης παραπάνω), 2-2 Γκρεμήλας (περιφέρεια), 2-3 Δελακάς (παίκτης παραπάνω), 2-4 Μάγιαρακ (κόντρα) 
2ο Οκτάλεπτο: 2-5 Μάζης (κόντρα), 2-6 Μάζης (πέναλτι), 2-7 Μάζης (περιφέρεια), 3-7 Χατζηθεοδώρου (φουνταριστός)
3ο Οκτάλεπτο: 3-8 Κολόμβος (κόντρα), 4-8 Χατζηθεοδώρου (περιφέρεια), 4-9 Καπότσης (κόντρα), 4-10 Δερβίσης (κόντρα)
4ο Οκτάλεπτο: 4-11 Σχίζας (κόντρα), 5-11 Σαλπαδήμας (παίκτης παραπάνω), 5-12 Κολόμβος (παίκτης παραπάνω), 6-12 Μονιούδης (φουνταριστός), 6-13 Ποντικέας (κόντρα), 6-14 Μουρίκης (φουνταριστός), 6-15 Φουντούλης (παίκτης παραπάνω), 6-16 Καπότσης (κόντρα)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ (Κώστας Λούδης): Φλέγκας, Εμμανουηλίδης Β., Σαλπαδήμας 1, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου 2, Εμμανουηλίδης Γ., Μονιούδης 1, Μαρούλης, Πασλής, Γκρεμήλας 1, Χατζής 1, Κωνσταντουδάκης, Παπαδημητρίου, Αραμπατζίδης, Δραγώνας
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Θοδωρής Βλάχος): Φλώρος, Δελακάς 2, Μάζης 3, Καπότσης 2, Φουντούλης 1, Ποντικέας 1, Μπλάνης, Ντόσκας, Μουρίκης 1, Κολόμβος 2, Μάγιαρακ 2, Σχίζας 1, Δερβίσης 1
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ: 1/4 στον παίκτη παραπάνω, 2 από περιφέρεια, 2 από φουνταριστό, 1 με πέναλτι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 5/6 στον παίκτη παραπάνω, 8 στην κόντρα, 1 από περιφέρεια, 1 με πέναλτι, 1 από φουνταριστό
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Νίκος Σταυρόπουλος, Σπύρος Αχλαδιώτης
nireas_omadiki
Δηλώσεις του αγώνα Νηρέας Λαμίας - Ολυμπιακός
Μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Νηρέα Λαμίας και τον Ολυμπιακό, στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ εκφράστηκαν οι πρωταγωνιστές της συνάντησης.
Θοδωρής Βλάχος (προπονητής Ολυμπιακού): «Ήταν ένας αγώνας που δεν αντέχει σε κριτική, αφού υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Συγχαρητήρια, βέβαια, στους Λαμιώτες που κάνουν συγκινητική προσπάθεια. Εμείς ήρθαμε στη Λαμία με ένα και μοναδικό στόχο: να κατακτήσουμε το Κύπελλο απέναντι στη Βουλιαγμένη. Ο αυριανός τελικός θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως άλλωστε όλα τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες τους τελευταίους μήνες. Μια λεπτομέρεια που δεν είναι καθόλου λεπτομέρεια, είναι η άμυνα. Αν εκεί πάμε καλά, θα τα καταφέρουμε. Δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα του αυριανού τελικού. Απαντώντας σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα πλεονέκτημα επειδή κέρδισε το τελευταίο παιχνίδι, λέω ότι ήταν πράγματι θετικό το γεγονός ότι γυρίσαμε γρήγορα πίσω και διατηρήσαμε το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς του πρωταθλήματος»
Κώστας Λούδης (προπονητής Νηρέα): «Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο στο σημερινό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, όπως αναμενόταν, μας κέρδισε αγωνιζόμενος χαλαρά και κρατώντας δυνάμεις για το αυριανό παιχνίδι. Ο Νηρέας κάνει μια συγκινητική προσπάθεια, αλλά δεν μπορεί κάτω από τις σημερινές συνθήκες να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό. Ως γνωστόν, μετέχουμε στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, που διεξάγεται σε δύο γύρους μιας εβδομάδας, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που βρίσκεται σε εγρήγορση όλη τη χρονιά και μάλιστα αυτές τις μέρες είναι στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, αφού διεκδικεί δύο τίτλους. Θα εκφράσω ένα παράπονο για τη διαιτησία και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ. Θεωρώ ότι οι διαιτητές στην αρχή του αγώνα επέδειξαν αδικαιολόγητη αυστηρότητα προς τους παίκτες μου. Γιατί; Επειδή με ρωτάτε για τον αυριανό τελικό, θα ήθελα να τονίσω ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία για τους Λαμιώτες να «καταλάβουν» τι πάει να πει ποιοιτικό πόλο. Όλοι πρέπει να είναι στην πισίνα και να απολαύσουν τις δύο καλύτερες ελληνικές ομάδες. Φαβορί δεν υπάρχει. Προσωπική εκτίμηση εκφράζω ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο πλήρης και η ψυχολογία του είναι στο ζενίθ μετά την πρόσφατη νίκη του στο Λαιμό. Αυτό, όμως, δε σημαίνει τίποτα».
Mazis

Θοδωρής Χατζηθεοδώρου (αρχηγός Νηρέα): «Ήταν μια όμορφη περιπέτεια για όλους μας ο σημερινός ημιτελικός. Συγχαρητήρια στη διοίκηση και στον κόσμο που μας έδωσε τη χαρά να αισθανθούμε όμορφα σε αυτό το θαυμάσιο κολυμβητήριο που λειτούργησε για πρώτη φορά. Παίξαμε απέναντι στην καλύτερη ελληνική ομάδα και το σκορ δεν μας αδικεί. Καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό και στη Βουλιαγμένη στον αυριανό τελικό. Γνωρίζουν όλοι τα «ερυθρόλευκα» αισθήματά μου, αλλά προσπαθώντας να εκφραστώ αντικειμενικά θα πω ότι το αυριανό ματς θα καθορίσει και τον πρωταθλητή Ελλάδος. Στον τελικό της Λαμίας δίνω ελαφρύ προβάδισμα στον Ολυμπιακό, γιατί εκτιμώ ότι είναι πιο πλήρης ομάδα»

Θέμης Χατζής (παίκτης Νηρέα): «Νιώθω όμορφα που γεννήθηκα το 1972 και παίζω ακόμα πόλο. Νιώθω ακόμα πιο όμορφα που με ενημερώνετε ότι το πρώτο γκολ του σημερινού αγώνα ήταν το 90ομου σε αγώνες Κυπέλλου Ελλάδας. Χαριτολογώντας θα πω ότι στο σημείο εκείνο (στο 1-0) ο διαιτητής μας αδίκησε κατάφορα. Έπρεπε να διακόψει το παιχνίδι και να βγούμε εμείς νικητές. Ξαναγυρίζοντας στην πραγματικότητα, θέλω να πω ότι ο Νηρέας είναι τυχερός που διοργανώθηκε στη Λαμία το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου. Όλος αυτός ο κόσμος και τα νέα παιδιά αποτελούν μεγάλη ένεση για την ομάδα και δικαίωση για τους παράγοντές της. Αναφερόμενος στον αυριανό τελικό, εκτιμώ ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει το Κύπελλο, γιατί είναι πληρέστερη ομάδα».


Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.