Η Εθνική Ανδρών ! Σκότωσε την ΛιθουΑΝΙΑ με Μήτρογλου-Νίνη!


Ελλάδα-Λιθουανία 2-0




Η εθνική ομάδα νίκησε με σκορ 2-0 τη Λιθουανία, έκανε το «δύο στα δύο», ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου και στο βάθος βλέπει τη Βραζιλία και τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Η επιτυχία της ομάδας του Φερνάντο Σάντος ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα στο «Καραϊσκάκη». Τότε, με την είσοδο του Κώστα Μήτρογλου στο παιχνίδι, η πίεση στην άμυνα της Λιθουανίας έγινε μεγαλύτερη και ήρθαν τα δύο γκολ της νίκης.
Στο 55', ο Μήτρογλου έστειλε κεφαλιά στο δοκάρι, μετά η μπάλα πήγε στον Νίνη, εντυπωσιακή ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή για το 1-0.
Το 2-0 έγινε στο 72', όταν ο Νίνης έδωσε στον Μήτρογλου, πλασέ από τον σέντερ φορ και μπήκε η σφραγίδα για τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της εθνικής μας ομάδας.
Βέβαια, η απόδοση δεν ήταν κάτι το εντυπωσιακό. Ηρθε, όμως, η επιτυχία και σε ματς ομίλου αυτό είναι που μετρά περισσότερο. Παράλληλα , τα νέα παιδιά του Σάντος αποκτούν εμπειρίες και
ελπίζουν να φτάσουν στην πρώτη θέση του ομίλου και να πάρουν την πρόκριση για το Μουντιάλ.
To φιλμ του αγώνα :
Η πρώτη καλή ευκαιρία για την Εθνική μα ομάδα έγινε στο 4ο λεπτό, όταν ο Τοροσίδης από δεξιά έκανε την σέντρα η μπάλα κόντραρε έφτασε στον Γκέκα ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε λίγο άουτ.
Η απάντηση των Λιθουανών ήρθε δύο λεπτά αργότερα (6'), όταν ο Μικολιούνας έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το σουτ με τον Καρνέζη να πέφτει και να μαζεύει την μπάλα.
Με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου η Εθνική μας είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε κυρίως από τα πλάγια να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.
Σε μια από αυτές έφτασε κοντά στο γκολ στο 22', όταν ο Σπυρόπουλος έκανε ωραία σέντρα από αριστερά, αλλά ο αμαρκάριστος Γκέκας έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.
Η "γαλανόλευκη" πέντε λεπτά αργότερα (27') είχε νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Φορτούνης κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω από την μεγάλη περιοχή.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νίνης ο οποίος ανάγκασε τον γκολκίπερ της Λιθουανίας να διώξει την μπάλα σε κόρνερ πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος.
Μεγάλη διπλή ευκαιρία έχασε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος στο 41', όταν ο Νίνης έδωσε στον Φορτούνη αυτός ξεμαρκαρίστηκε ωραία έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον τερματοφύλακα της Λιθουανίας να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει την μπάλα.
Αυτή έφτασε στον Γκέκα ο οποίος την γύρισε στον Σπυρόπουλο με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και να την στέλνει άουτ.
Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο Τοροσίδης γύρισε τον Γκέκα αυτός έστρωσε την μπάλα στον Κατσουράνη ο οποίος με μια λόμπα την έστειλε στο πάνω μέρος των διχτύων των Λιθουανών.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Σάντος έκανε την πρώτη του αλλαγή βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Μήτρογλου αντί του Μανιάτη ο οποίος έδειχνε πως είχε ένα πρόβλημα.
Μάλιστα στο 47' ο Μήτρογλου λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όταν ο Τοροσίδης έκανε την σέντρα και ο Έλληνας επιθετικός έκανε την κεφαλιά με τον Καρτσεμάρσκας να αποκρούει.
Στο 55' μετά από ωραία φάση διαρκείας στα καρέ των Λιθουανών η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Σπυρόπουλος έκανε την σέντρα από αριστερά με τον Μήτρογλου να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι των Λιθουανών.
Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε πάλι σε ελληνικά πόδια τελευταίος αποδέκτης ο Νίνης ο οποίος μέσα από την περιοχή με μονοκόματο σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για να κάνει το 1-0.
Λίγο αργότερα η ατυχία χτύπησε για δεύτερη φορά στο ματς την πόρτα της Εθνικής. Μετά το Μανιάτη που αποχώρησε τραυματίας το ίδιο έγινε και με τον Φορτούνη ο οποίος τραυματίστηκε και την θέση του πήρε ο Χολέμπας.
Παρόλα αυτά η Εθνική συνέχισε να πιέζει και στο 72' κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος άλλαξε όλο το ματς του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο δεύτερο μέρος.
Ο νεαρός επιθετικός έκανε το 1-2 με τον Νίνη, μπήκε στην περιοχή και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
Πέντε λεπτά αργότερα (77') η Εθνική είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Νίνη να μπαίνει από δεξιά να σουτάρει και τον γκολκίπερ της Λιθουανίας να διώχνει την μπάλα.
Από την στιγμή που η "γαλανόλευκη" πέτυχε αυτό που ήθελε τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα μιας και οι Λιθουανοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Καρνέζη που στην περισσότερη ώρα ήταν απλός θεατής.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε του Έλληνες παίκτες και τους περίπου 15.000 φιλάθλους να πανηγυρίζουν την πολύ μεγάλη νίκη


Διαιτητής: Κόρτνεϊ.

Κίτρινες: Τσεσνάουσκις, Ζαλιούκας, Σέρνας, Ριμκαβίτσιους, Κ. Παπαδόπουλος, Μικολιούνας.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Σπυρόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης (46' Μήτρογλου), Τζιόλης, Νίνης, Κατσουράνης, Φορτούνης (67' Χολέμπας), Γκέκας(80' Μαυρίας).

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Καρτσεμάρσκας, Σεμπέρας, Ζαλιούκας, Τσεσνάουσκις, Σέρνας(56' Ριμκαβίτσιους), Μικολιούνας, Βίτσιους, Κλιμαβίτσιους, Βέλιτσκα(76' Νοβικόβας),  Μπορόφσκι, Βαϊτκούνας.
Το επόμενο ραντεβού της ελληνικής ομάδας είναι με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στις 12 Οκτωβρίου  ενώ ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τη Σλοβακία στις 16 Οκτωβρίου.
Στα άλλα ματς του ομίλου, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη νίκησε 4-1 τη Λετονία, ενώ η Σλοβακία πήρε τους βαθμούς (2-0) απέναντι στο Λιχτενστάιν.
Η Βαθμολογία του ομίλου
1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 6 (12-2)
2. Ελλάδα 6 (4-1)
3. Σλοβακία 4 (3-1)
4. Λιθουανία 1 (1-3)
5. Λετονία 0 (2-6)
6. Λίχτενσταϊν 0 (1-10)
*Οι 9 πρώτοι των ομίλων στην προκριματική φάση στη ζώνη της Ευρώπης θα προκριθούν στα τελικά του Μουντιάλ 2014.
*Οι 8 καλύτεροι δεύτεροι θα παίξουν μπαράζ για τις υπόλοιπες 4 θέσεις στα τελικά του Μουντιάλ 2014…
*Λόγω του ότι ο 9ος όμιλος έχει μία ομάδα λιγότερη (5) η κατάταξη για τους δεύτερους θα βγει χωρίς να υπολογιστούν στους 8 πρώτους ομίλους τα δύο ματς με την τελευταία της βαθμολογίας.
Κριτήρια ισοβαθμιών:
1. Διαφορά τερμάτων στα ματς του ομίλου, 2. Καλύτερη επίθεση στα ματς του ομίλου, 3. Τα μεταξύ τους παιχνίδια, 4. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια, 5. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, 6. Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια, 7. Μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο…

Σε άλλα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σερβία -Ουαλία 6-1, Βέλγιο Κροατία 1-1, Σκωτία -FYROM 1-1,  Βουλγαρία -Αρμενία 1-0, Ιταλία -Μάλτα 2-0, Σουηδία -Καζαχστάν 2-0, Αυστρία -Γερμανία 1-2, Ρουμανία -Ανδόρα 4-0, Τουρκία -Εσθονία 3-0, Ουγγαρία -Ολλανδία 1-4, Κύπρος -Ισλανδία 1-0, Νορβηγία -Σλοβενία 2-1, Ελβετία -Αλβανία 2-0, Ισραήλ -Ρωσία 0-4, Β. Ιρλανδία -Λουξεμβούργο 1-1, Σαν Μαρίνο -Μαυροβούνιο 0-6, Πολωνία -Μολδαβία 2-0, Αγγλία -Ουκρανία 1-1, Γεωργία -Ισπανία 0-1, Γαλλία -Λευκορωσία 3-1, Πορτογαλία-Αζερμπαϊτζάν 3-0.
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.