ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Πάνε προς ενοποίηση Γ' και Δ' Εθνική!


Αν και δεν λένε τίποτα ακόμα επίσημα προς τα έξω, υπάρχει σε επαναφορά το σχέδιο απο την ΕΠΟ που επεξεργάζονται για ενοποίηση της Γ ' με την Δ' Εθνική από την επόμενη περίοδο 2013 - 2014. Και είναι ουσιαστικά αυτό το σχέδιο που είχε αρχικά γνωστοποιηθεί πρόπερσι και προέβλεπε κάτι τέτοιο να γινόταν από αυτή τη σεζόν 2012-2013 (αλλά όπως όλα στην Ελλάδα έμεινε πίσω χρονικά).
Έτσι η νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί, θα είναι ουσιαστικά η νέα Γ' Εθνική και ΔΕΝ θα υπάρχει ξεχωριστή Δ' Εθνική. Η αμέσως πιο κάτω κατηγορία δηλαδή θα είναι η Α' τοπική.
Η κατηγορία αυτή θα αποτελείται από 4 ομίλους των 18 ομάδων (72 ομάδες ), που θα προέρχονται ως εξής:

Α) από τα τοπικά πρωταθλήματα όλης της χώρας θα ανέβουν κατηγορία συνολικά 28 ομάδες, οι οποίες θα βγουν μετά από αγώνες μπαράζ στο τέλος αυτής της περιόδου. Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση και μορφή, ο πρωταθλητής Ηλείας της Α' Κατηγορίας, όπως κι οι άλλοι πρωταθλητές Ενώσεων, θα δώσουν μπαράζ για να ανέβουν κατηγορία.
Β) από την νυν Δ' Εθνική θα μείνουν συνολικά 32 ομάδες,
Γ) από την υπάρχουσα Γ ' Εθνική θα μείνουν στη νέα κατηγορία 12 ομάδες, δηλαδή 6 από κάθε όμιλο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει, αν ισχύσει σε αυτή τη μορφή (λένε π.χ. κάποιοι ότι αρχικά μπορεί να επιλεγεί η μορφή 6 ομίλων αντί 4), και αν περάσει από το συμβούλιο της ΕΠΟ, ότι στο φετινό πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής 2012 - 2013 θα γίνει πραγματικά σφαγή, αφού από τους ομίλους με 10 και 11 ομάδες, όπως ο 6ος που μετέχουν οι δυο ηλειακές, Πανόπουλο και Δόξα Ν. Μανολάδας, μόλις τρεις ομάδες θα πάνε στη νέα κατηγορία (και όλες οι υπόλοιπες θα υποβιβασθούν), ενώ από τους ομίλους με τις 12 ομάδες, μόλις 4 ομάδες θα πάνε στη νέα κατηγορία, και όλες οι υπόλοιπες θα υποβιβαστούν.
Ενώ βέβαια μεγάλη μάχη παραμονής θα γίνει και στη Γ' Εθνική (αν π.χ. πέφτουν 6 στους 13-14).
Το ίδιο σχέδιο επίσης προβλέπει ότι η μορφή της νέας κατηγορίας, θα είναι ερασιτεχνική κι όχι επαγγελματική (δηλαδή σαν το καθεστώς της σημερινής Δ' κι όχι σαν της σημερινής Γ' Εθνικής)
Όλα πάντως θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν επίσημα μετά τις προσεχές εκλογές της ΕΠΟ, στις 6/10, όπου θα διαφανούν οι προθέσεις των ιθυνόντων της Ομοσπονδίας με τη νέα διοίκηση της (που πάντως σε κάθε περίπτωση θα έχει και πολλά παλιά πρόσωπα, που ήδη οι ίδιοι είναι στα ...πράγματα).

Πηγή: Iliaoikonomia.gr
Share on Google Plus

About kefaloniasports

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.